Υπερήφανη για τον γιο της «που αγωνίζεται ενάντια στη σάπια κοινωνία» δηλώνει η Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του 20χρονου Νίκου Ρωμανού, ο οποίος κατηγορείται γα τη ληστεία με τα Καλάσνικοφ στην Κοζάνη…
Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Alpha είπε «είμαι πάρα πολύ περήφανη για τον γιο μου, που αγωνίζεται ενάντια σε μία παράνομη και σάπια κοινωνία και άνομη και θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου».
Κατήγγειλε επίσης «τη βάναυση κακοποίηση του γιου της και των τριών άλλων συλληφθέντων από τους αστυνομικούς». Όπως είπε, «τα παιδιά είναι πολύ χτυπημένα. Χτυπήθηκαν όλα μέσα στην Aσφάλεια, δεν χτυπήθηκαν κατά τη συμπλοκή, όπως γράφουν οι εφημερίδες, χτυπήθηκαν όλα μέσα στην ασφάλεια».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με τον ισχυρισμό της Αστυνομίας, ότι χτυπήθηκαν στη διάρκεια της συμπλοκής, επειδή είχαν όπλα, είπε: «Ναι, η Αστυνομία ανακοίνωσε ψέματα. Τα παιδιά χτυπήθηκαν μέσα στην Ασφάλεια».
Η μητέρα του 20χρονου ερωτηθείσα αν και πόσο επηρεάστηκε από την υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς ήταν μαζί του όταν δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, είπε ότι «όλα από εκεί ξεκίνησαν».
Παιδί των βορείων προαστίων ο Νίκος Ρωμανός γνώρισε τον κολλητό του Αλέξη σε σχολείο του Ψυχικού.
Ο 20χρονος είναι εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, που είχε πρωταγωνιστήσει το 1984 στο αποκαλούμενο «έγκλημα στο Κολωνάκι».
Η μητέρα του Παυλίνα Νάσιουτζικ, διδάκτωρ Φιλοσοφίας, έχει περάσει από τις ιστορικές μελέτες στη συγγραφή μπεστ σέλερ με τίτλους «Μαμάδες βορείων προαστίων» και «Μύκονος μπλουζ».
Ο παππούς του Αθανάσιος Νάσιουτζικ από τις Σέρρες εντάσσεται στην ΕΠΟΝ και μετά τον Εμφύλιο συλλαμβάνεται και περνάει οκτώ χρόνια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αλβανία. Υπήρξε διανοούμενος, γνωστός συγγραφέας και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην οποία γενικός γραμματέας το ίδιο διάστημα ήταν ο Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, επίσης συγγραφέας, έμπορος και μέλος του ΚΚΕ. Η γνωριμία τους θα αποδειχθεί μοιραία και για τους δύο.
Στις 24 Σεπτεμβρίου 1984, ο 73χρονος Αθανάσιος Διαμαντόπουλος βρίσκεται δολοφονημένος στο πίτι του με 97 χτυπήματα στο κεφάλι με σφυρί.
Ως δράστης για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που συντάραξε την ελληνική κοινωνία και έμεινε γνωστό ως «έγκλημα στο Κολωνάκι», κατηγορήθηκε ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ.
Η δικαστική διαμάχη που έφτασε δύο φορές μέχρι τον Αρειο Πάγο, ύστερα από ισάριθμες αθωωτικές αποφάσεις, έληξε έπειτα από μια δεκαετία με την αμετάκλητη καταδίκη του Νάσιουτζικ.
Όπως η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου σημάδεψε τον Νίκο Ρωμανό, έτσι και για τη μητέρα του Παυλίνα Νάσιουτζικ υπήρξε καθοριστική η δικαστική περιπέτεια του πατέρα της, που την έζησε από τα 18 της χρόνια. «Ηταν η μέρα που ο Γιώργος μου είπε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί μου. Επίσης ήταν η μέρα που έκλεινα τα 18. Και φυσικά η μέρα που έμαθα ότι ο πατέρας μου κατηγορείται για φόνο», περιγράφει η Παυλίνα Νάσιουτζικ, στο βιβλίο της «Τόση λίγη αλήθεια, η υπόθεση Νάσιουτζικ εκ των έσω».
Μεγαλωμένος στο περιβάλλον αυτό, η πρώτη επαφή του Νίκου Ρωμανού με τις διωκτικές και δικαστικές Αρχές ήρθε με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, στην οποία ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας.
Αρνήθηκε ωστόσο να καταθέσει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, το οποίο καταδίκασε τους δράστες της δολοφονίας αστυνομικούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Τις πρώτες ημέρες της δίκης είχε παραστεί στο ακροατήριο μαζί με τους γονείς του.
Μόνο όταν έφτασε η σειρά της κατάθεσής του επέλεξε να απουσιάζει και έστειλε επιστολή. «Δεν είχα κανένα σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη διότι δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλά να διαμορφώνω εγώ ο ίδιος τα δικά μου πλαίσια στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου» ανέφερε μεταξύ των άλλων.
Πηγή: in.gr
Use Facebook to Comment on this Post