Από αύριο Δευτέρα 5 Αυγούστου η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα λειτουργεί στο νέο χώρο του…
Ο καινούργιος εξοπλισμός έχει ως πλέον σύγχρονος έχει ανάγκη και αναλόγου ποιότητας αναλώσιμου υλικού και επομένως θα υπάρξει πρόβλημα κόστους το οποίο όπως υποστηρίζει ο κ. Γερμανός «πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα». Η ΔΕΠΑΝΟΜ είναι αυτή που προχώρησε πάντως τη επιλογή των μηχανημάτων χωρίς να ερωτηθεί κανείς από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αποτέλεσμα παρόλο που τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται έχουν μεγάλο κόστος.
Ερωτηθείς ο κ. Γερμανός πως αντιμετωπίζουν οι ασθενείς τη μετακίνηση στον καινούργιο χώρο απαντά «με πολύ μεγάλη αισιοδοξία, γιατί αναμένουν πως θα βελτιωθούν οι συνθήκες θεραπείας τους και επομένως θα υπάρξει και καλύτερη προοπτική για τη ζωή τους».
Σχετικά με την εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νέα μηχανήματα ο Διευθυντής της Κλινικής αναφέρει «επειδή δεν έχει γίνει εκπαίδευση στα νέα μηχανήματα θα κάνουμε χρήση αρχικά των μηχανημάτων που έχουμε στη Μονάδα με επιλογή των μηχανημάτων που αγοράστηκαν την τελευταία 5ετία. Βαθμιαία και ανάλογα των οικονομικών μας θα αυξήσουμε τη χρήση των νέων μηχανημάτων. Η εκπαίδευση θα γίνει στο χώρο της Μονάδας από εξειδικευμένους τεχνικούς και με την πάροδο του χρόνου θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε όλο και περισσότερα μηχανήματα από τον καινούργιο εξοπλισμό».
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα καινούργια μηχανήματα όπως και όσα από τα παλιά χρησιμοποιούνται, θα έχουν τη δυνατότητα παραλλαγών αιμοκάθαρσης όπως αιμοδιήθηση on line η οποία ελαχιστοποιεί επιπλοκές που παρουσιάζει η χρόνια αιμοκάθαρση. Υπάρχει ωστόσο και η εκκρεμότητα της βελτίωσης της επεξεργασίας του νερού με σύστημα on line η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο.
Σήμερα οι ασθενείς που εξυπηρετούνται από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού φθάνουν περίπου τους 90 και ο κ. Γερμανός υπόσχεται « ότι θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και τους εκτός Αγρινίου ασθενείς που θέλουν να έρθουν να δουν την πατρίδα τους το καλοκαίρι και λόγω της μετακίνησης και των προβλημάτων δεν μπορούν. Βέβαια τίποτα δεν μπορεί να γίνει ακόμη και με τη θέληση των γιατρών αν δεν υπάρξει αρκετό νοσηλευτικό προσωπικό. Εμείς πρέπει να αποκτήσουμε τα νέα δεδομένα δηλαδή 5 νοσηλευτές για την αιμοκάθαρση και 3 για την περιτοναϊκή».
Use Facebook to Comment on this Post