Γλυκά, κρέας, αλκοόλ και πολλές τοξίνες. Αυτά είναι τα διατροφικά κατάλοιπα των εορτών. Θα πρέπει όμως…
Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για να τα επιτύχετε όλα αυτά είναι να περιορίστε το αλάτι. Σε αυτό οφείλονται σε μεγάλο βαθμό
η κακή αιματική ροή, η κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα που μπορεί να αισθάνεστε.
– Περιορίστε λοιπόν τη χρήση επιτραπέζιου αλατιού στο μαγείρεμα αλλά και στο φαγητό.
– Μειώστε την κατανάλωση αλλαντικών, ιδιαιτέρως καπνιστών, όπως επίσης και αλατισμένων τυριών, ξηρών καρπών, κονσερβοποιημένων τροφίμων και παστών.
– Πίνετε αρκετό νερό και επιλέγετε πολλά μπαχαρικά και αρωματικά για να δώσετε γεύση και άρωμα στο φαγητό σας.
– Αποφύγετε το φαγητό τύπου fast food ή delivery,
– . Βάζετε πολλά μυρωδικά, μπαχαρικά, όπως το πιπέρι, η ρίγανη, ο δυόσμος, το ξύδι, το λεμόνι κ.α., για να δώσετε γεύση, ενώ ένας επίσης καλός τρόπος είναι η χρήση κρασιού ή μπίρας για να σβήνετε τα φαγητά και να τους δίνετε άρωμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr