Νέα στοιχεία τα οποία αφορούν τις ημέρες και τα έργα του κ. Μάριου Μαρσινόπουλου ο οποίος επί θητείας Δημήτρη Αβραμόπουλου και Κωνσταντίνου Τσιάρα στο υπουργείο Υγείας μετατράπηκε…
Πρόκειται για το πόρισμα που συνέταξαν οι επιθεωρητές του Τομέα Διοικητικού- Οικονομικού ελέγχου αλλά και την προκλητική επιλογή του πρώην ιδιοκτήτη κομμωτηρίου να δαπανήσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τη πρόσληψη αχρείαστων security!
Το πόρισμα- «φωτιά» των Επιθεωρητών
Για το πτυχίο νοσηλευτικής του διοικητή, το πόρισμα αναφέρει:
«Από τον έλεγχο του πρωτότυπου θεωρημένου εντάλματος μισθοδοσίας, που βρισκόταν στο αρχείο της υπηρεσίας δεν βρέθηκε αντίγραφο του πτυχίου του προαναφερόμενου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία η επίτροπος του Ε.Σ μας διαβεβαίωσε απ’ ότι ενθυμείτο, ότι επειδή δεν επισυναπτόταν το πτυχίο του Διοικητή στο ένταλμα μισθοδοσίας, που είχε σταλεί από το Νοσοκομείο για θεώρηση, το ζήτησε, και ο διοικητής Μάριος Μαρσινόπουλος προσκόμισε ο ίδιος πρωτότυπο πτυχίο.Την 19-3-2010 και κατά την παραμονή μας στο Νοσοκομείο, ζητήθηκε το αντίγραφο του πτυχίου του από τον ίδιο, ο οποίος μας διευκρίνισε ότι δεν το έχει μαζί του και ότι εντός δύο εβδομάδων θα μας το έστελνε. Ο αναφερόμενος παρότι ενημερώθηκε κατ’ επανάληψη δεόντως για την εκκρεμότητα και σε συνέχεια τηλεφωνικών οχλήσεων δεν προσκόμισε μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πορίσματος αντίγραφο του πτυχίου του. Πρόσθετα σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας όχι μόνο δεν μας διευκρίνισε από ποιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα αποφοίτησε, αλλά μας είπε ότι “τώρα είμαι ιδιώτης και δεν είμαι υποχρεωμένος να σας το προσκομίσω”».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρσινόπουλος προσελήφθη (μάλλον αξιοκρατικά) στη συγκεκριμένη θέση χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα και μάλιστα κατόρθωσε να παραμείνει για σχεδόν τρία χρόνια στη θέση του λαμβάνοντας μισθό που σύμφωνα με πληροφορίες έφτανε σχεδόν τις 3.000 ευρώ.
Οι ελεγκτές διαπίστωσαν και σωρεία παραβάσεων σε ότι αφορά τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας. Ο κομμωτής- διοικητής δεν ακολουθούσε τον κανονισμό για σωστή τήρηση του βιβλίου πρωτοκόλλου ούτε ενημέρωνε τα μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου για τα θέματα που προέκυπταν 48 ώρες νωρίτερα όπως προβλέπεται. Το αποτέλεσμα ήταν να μην δίνει στα μέλη τη δυνατότητα να εξετάσουν τη νομιμότητα της κάθε απόφασης.
Στα συμπεράσματα του πορίσματος αναφέρεται πως: «ο Διοικητής αναφορικά με τη Διεκπεραίωση των διαγωνισμών τεκμαίρεται ότι έδειξε ερασιτεχνισμό, προχειρότητα και υιοθέτησε αδιαφανείς και μη σύννομες διαδικασίες με αποτέλεσμα πολλές φορές να παρακωλύεται ο έλεγχος νομιμότητας αυτών».
Σοβαρά ερωτήματα, όμως θέτουν οι ελεγκτές και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπογράφησαν ορισμένες προμήθειες του νοσοκομείου, Συγκεκριμένα για την αλλαγή πάγκων του χειρουργείου συνολικής δαπάνης 29.750 ευρώ «εκφράζονται επιφυλάξεις εάν το έργο συντελέσθηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης, διότι από τις καταθέσεις προκύπτει ότι το έργο είχε υλοποιηθεί πολύ πριν συζητηθούν οι τεχνικές του προδιαγραφές».
Απλά επισημαίνεται ότι το νοσοκομείο δεν διέθετε ποτέ στην ιστορία της λειτουργίας του φύλαξη, καθώς σύμφωνα με εργαζόμενους δεν είχε σημειωθεί ποτέ κάποιο κρούσμα εγκληματικότητας στους χώρους του.
Η απόφαση της τότε διοίκησης να αποκτήσει φύλαξη το νοσοκομείο δεν είναι βέβαια κατακριτέα ωστόσο τα ιλιγγιώδη για τα δεδομένα το νοσοκομείου ποσά προκαλούν ερωτήματα.
Το 2009 ο διοικητής Μαρσινόπουλος υπογράφει διετή σύμβαση με συνεργείο υπηρεσιών φύλαξης που έχει έδρα την Αθήνα. Σύμφωνα με τη σύμβαση που δημοσιεύει το Leaks.gr, για την ύπαρξη δύο φυλάκων τις βάρδιες 07:00-15:00 και 15:00- 23:00 (4 φύλακες δηλαδή συνολικά) ορίζεται μηνιαία καταβολή ύψους 12.030 ευρώ! Δηλαδή αντιστοιχούν περίπου 3.000 ευρώ κατά φύλακα για τους Μολάους των 5.500 κατοίκων!
Ένα μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης ύψους 288.731, ο διοικητής Μαρσινόπουλος αποφασίζει πως το νοσοκομείο χρειάζεται και νυχτερινή βάρδια φύλαξης και προχωρά σε επέκταση της σύμβασης και για τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Η επέκταση αυτή κόστισε στο Νοσοκομείο Μολάων άλλα 180.000 ευρώ.