xOrisOria News

Αιματηρή βομβιστική επίθεση στην Ταϊλάνδη

Μια σειρά εκρήξεων σημειώθηκε χθες σε μια πόλη του λεγόμενου βαθέως νότου της Ταϊλάνδης, όπου μαίνεται μια εξέγερση από το 2004, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τρεις άνθρωποι, ανακοίνωσαν οι αρχές, μερικές ημέρες μετά το θάνατο 16 ανταρτών που επιτέθηκαν σε μια βάση του στρατού.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τρεις βόμβες…
εξερράγησαν χθες στην πόλη Πατάνι, πρωτεύουσα της μιας από τις τρεις επαρχίες στις οποίες έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τουλάχιστον τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί εξουδετερώθηκαν.

Οι νεκροί ήταν εθελοντές που δρούσαν στο πλευρό των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με την αστυνομία. Μια νοσοκομειακή πηγή ανέφερε ότι άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι επιθέσεις είχαν αρχίσει από χθες Σάββατο, όταν ερρίφθησαν δύο εμπρηστικές βόμβες σε καταστήματα που προκάλεσαν υλικές ζημιές.
Την περασμένη Κυριακή, πέντε στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί από μια έκρηξη βόμβας στην επαρχία Γιάλα.

Πάνω από 5.500 άνθρωποι –βουδιστές και μουσουλμάνοι– έχουν χάσει τη ζωή τους στο λεγόμενο βαθύ νότο της Ταϊλάνδης από το 2004. Η περιοχή, στα σύνορα με την Μαλαισία, που αποτελείται από τις επαρχίες Γιάλα, Πατάνι και Ναρατιβάτ, ήταν αυτόνομο μουσουλμανικό σουλτανάτο ως την προσάρτησή του από την Μπανγκόκ το 1909.

Πηγή: real.gr

Use Facebook to Comment on this Post