Έφτιαχνε αμφεταμίνες και τίναξε το σπίτι του στον αέρα

28χρονος κατέστρεψε το σπίτι του ολοσχερώς στην προσπάθειά του να αναμείξει επικίνδυνες ουσίες για την παρασκευή συνθετικών ναρκωτικών

Για παρασκευή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα…
αμφεταμίνης, καθώς και για την έκρηξη που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην οδό Τελχινών, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη ο 28χρονος Ελληνοαυστραλός, σε βάρος του οποίου ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ρόδου.

Η ποινική δικογραφία που συνέταξε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά την έρευνα που διενήργησε για την υπόθεση, παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του 28χρονου βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ενώ παράλληλα συμφώνησε και για την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον κατηγορούμενο.

Ειδικότερα, ο 28χρονος που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών τραυματισμένος από την έκρηξη που σημειώθηκε στο διαμέρισμα που είχε ενοικιάσει, κατηγορείται για:

*Έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα καθώς και σε άνθρωπο

*Παρασκευή ναρκωτικής ουσίας (αμφεταμίνης) παρά μη τοξικομανούς και από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και η πράξη αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, από την αυτοψία που έγινε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάρτινα φίλτρα, γυάλινοι δοκιμαστικοί σωλήνες, φιάλες χημείας, δύο αντλίες ενυδρείων, μία συσκευή παραγωγής αέρα (κομπρεσέρ), ποσότητα άγνωστης λευκής σκόνης, διάφορα υγρά, σφαιρίδια άγνωστης σύστασης πιθανού φωσφόρου καθώς και δοχεία τόσο γεμάτα όσο και άδεια ασετόν σε μεγάλη ποσότητα έναντι του συνηθισμένου.

Ειδικότερα βρέθηκαν, 5 γεμάτα δοχεία του ενός λίτρου το καθένα και 6 δοχεία μεταλλικά εκ των οποίων το ένα χωρητικότητας 16 λίτρων και τα άλλα πέντε του ενός λίτρου το καθένα άδεια με ασετόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος αν και του ζητήθηκε να δώσει κατάθεση για το περιστατικό δήλωσε ότι θα δώσει εξηγήσεις μόλις εξέλθει από το νοσοκομείο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *