Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα για να χάσετε βάρος ένα σημαντικό βήμα, αλλά και πρόβλημα για πολλούς, είναι ο περιορισμός του λαδιού που χρησιμοποιείται σε μια σαλάτα…
Το λάδι μπορεί να είναι υγιεινό αλλά ανά κουταλιά της σούπας μας δίνει 135 θερμίδες. Άρα πρέπει να μειωθεί. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο, για να νοστιμίσει η σαλάτα, χωρίς όμως πολλές θερμίδες.
Ένας ιδανικός τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι το να βάλετε ξύδι ή μπαλσάμικο. Δεν περιέχουν θερμίδες, δίνουν άρωμα και γεύση και βοηθούν στο να δώσουμε το κάτι διαφορετικό σε μια σαλάτα.
Επίσης, κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι χρησιμοποιώντας ξύδι ή μπαλσάμικο μπορεί κανείς να περιορίσει και το αλάτι, το οποίο σχετίζεται πολλές φορές με κατακρατήσεις υγρών και δυσκολία στην απώλεια βάρους.
Πηγή: neadiatrofis.gr