1) Δεν βάζουμε στην φωτιά τροφές που μπορούν να καταναλωθούν και ωμές ( λάδι , ντομάτα , κρεμμύδι , φρούτα , καρύδια ) .
Απο το σκόρδο και την πιπεριά…
2) Όσο πιο κατεργασμένο είναι ένα τρόφιμο τόσο πιο αναξιόπιστο ( υπάρχουν ευκαιρίες νοθείας ) . Πχ ο ηλιόσπορος είναι εξαιρετική τροφή . Το ηλιέλαιο είναι αναξιόπιστο .
Όσο πιό δύσκολη είναι η διαδικασία παραγωγής του τροφίμου , τόσο πιό αναξιόπιστο είναι . Πχ το τσίπουρο είναι αξιόπιστο . Το κρασί είναι πολύ πιό πιθανό να περιέχει “περίεργα” πρόσθετα διότι είναι πιο δύσκολη η διαδικασία παραγωγής του .
3) Μπρούμε να επιβιώσουμε και χωρίς ψωμί ! Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να φάμε τα δημητριακά .
Τα δημητριακά τα μουσκεύουμε επι 12 ώρες και τα βράζουμε στον ατμό .
Αν χρειαστεί να τα κάνουμε αλεύρι τα αλέθουμε λίγο πρίν το μαγείρεμα ( για να μην εκτεθούν σε μύκητες και οξυγόνο )
4) Τα όσπρια τα μουσκεύουμε για να φουσκώσουν , τα αποφλοιώνουμε και τα βράζουμε στον ατμό .
5) Τις πατάτες ποτέ δεν τις ξεφλουδίζουμε . Τις βράζουμε στον ατμό ή τις ψήνουμε στην συσκευή που εικονίζεται παρακάτω .
6) Ποτέ δεν τρώμε τηγανητά ή τσιγαριστά .
7) Τα λιπαρά είναι απαραίτητα . Αλλά λιπαρά δεν περιέχει μόνο το λάδι ελιάς . Περιέχουν και τα ΑΜΥΓΔΑΛΑ , ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ , ΣΚΟΡΔΟ , ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ , ΚΑΡΥΔΙΑ , ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΣ , ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΣ , ΠΕΠΟΝΟΣΠΟΡΟΣ , ΣΟΥΣΑΜΙ , ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ και τα ΑΥΓΑ .
Γιατί να είμαστε εξαρτημένοι μόνο απο μία πηγή λιπαρών ;
8) Εάν πρόκειται να μαγειρέψουμε κρέας ή ψάρι χρησιμοποιούμε αποκλειστικά αυτή την συσκευή :
Πλεονεκτήματα της συσκευής :
# Δεν καρβουνιάζει το τρόφιμο
# Δεν επικάθηται καπνός ( με καρκινογόνες ουσίες ) πάνω στο τρόφιμο .
# Συγκεντρώνει το λίπος ( που περιέχει τα πιο πολλά βλαπτικά συστατικά ) και μπορεί να καταναλωθεί χωριστά ή να γίνει κάτι άλλο ( πχ σαπούνι ) .
# Εάν βάλουμε νερό στον πυθμένα , βράζει τα τρόφιμα ( 100 βαθμοί Κελσίου ) . Εάν δεν βάλουμε νερό , τα ψήνει ( πάνω απο 100 βαθμοί Κελσίου ) .
# Αξιοποιεί και φθηνά καύσιμα ( πχ άχυρο ) .
9) Το φαγητό δεν πρέπει να είναι εξαιρετικά νόστιμο ! Διότι τότε τρώμε για διασκέδαση ( και παχαίνουμε ) και όχι διότι πεινάμε !
10) Μπορούμε να επιβιώσουμε και ΧΩΡΙΣ καφέ και γαλακτοκομικά !
11) Η κτηνοτροφία και η ιχθυοτροφία είναι αντιοικολογικές δραστηριότητες ( έχουν μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα ) και τα προϊόντα τους είναι πάντα ύποπτα για “περίεργα” συστατικά ( διοξίνες , αντιβιοτικά , τεχνητές ορμόνες ) .
Κρέας και ψάρι απο ελεύθερα ζώα πρέπει να καταναλώνεται πάντα με φειδώ (τσιγκουνιά ) και κάτω απο ορισμένες προϋποθέσεις .