ιδιαίτερα των γκάνγκστερς, οι οποίοι χάρη στον πακτωλό χρημάτων που τους απέφερε το λαθρεμπόριο ποτών, μπορούσαν να εξασφαλίσουν άνετα τα ιλιγγιώδη ποσά που απαιτούνταν για την απόκτησή του. Το «ΤΟΜΣΟΝ» σύντομα απέκτησε τόσο στην αργκό της πόλης του Σικάγο, όσο και στις στήλες των εφημερίδων πολλά παρατσούκλια, όπως «ΤΟΜΜΥΓΚΑΝ» και «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ», γιατί η ιστορία της πόλης και τα αστυνομικά δελτία των εφημερίδων «γράφονταν» από τις σφαίρες του.
Στην σύγχρονη Ελλάδα, της πολύπλευρης κρίσης που αντιμετωπίζουμε, τα πράγματα δεν διαφέρουν και πολύ από το Σικάγο των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα. Έξαρση της εγκληματικότητας με ταυτόχρονη εμφάνιση νέων εισαγόμενων μορφών της, αδιανόητων και πρωτόγνωρων για τα ελληνικά δεδομένα, της πολιτικής βίας και επανεμφάνιση του φαντάσματος της τρομοκρατίας, συνθέτουν ένα τρομακτικό κοκτέιλ βίας και ανασφάλειας. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω διαδραματίζει ένα θρυλικό όπλο, το ΑΚ 47, γνωστότερο απλά ως «ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ», από το όνομα του δημιουργού του Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Το «ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ» είναι η «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» της Ελλάδας των ημερών μας. Τα αστυνομικά δελτία καθημερινά, γεμίζουν με ειδήσεις που «γράφονται» απ’ τις σφαίρες του. Νεαρά παιδιά, στο όνομα μιας συγκεχυμένης και νεφελώδους «ιδεολογίας» που, κατά την άποψή τους, θα «οδηγήσει» σε μια απροσδιόριστη και ουτοπική «επανάσταση», προσπαθούν να «γράψουν» τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, με τις σφαίρες του. Ανθρωποκτονίες, ακόμη και για λίγα ευρώ, με θύματα ακόμη και ανήμπορους ηλικιωμένους ανθρώπους, «γράφηκαν» και «γράφονται» δυστυχώς καθημερινά, από τις σφαίρες της «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗΣ» της Ελλάδας. Ληστείες ακόμη και σε ψιλικατζίδικα, φέρουν την υπογραφή της «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗΣ» της Ελλάδας. Και οι μόνοι που μπορούν να κάνουν αυτήν τη φονική «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» να σταματήσει να «γράφει», είναι οι Έλληνες Αστυνομικοί, αρκεί η Πολιτεία να τους εξοπλίσει υλικά και θεσμικά, όπως συμβαίνει σε όλες της Αστυνομίες των ευνομούμενων χωρών, που δεν επιτρέπουν σε καμία «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» εγκληματιών και τρομοκρατών, να γράψει την ιστορία τους.
Το άρθρο που διαβάζετε, δεν γράφηκε τυχαία σήμερα,14 Φεβρουαρίου του 2013. Σαν σήμερα το 1929, έλαβε χώρα ένα αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Σικάγο, με ενορχηστρωτή τον Αλ Καπόνε, εναντίον του αντιπάλου του Μπαγκς Μοράν, που έμεινε γνωστό παγκοσμίως ως η «σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου». Ο απολογισμός του μακελειού ήταν έξι νεκροί, χτυπημένοι όλοι από υποπολυβόλα «ΤΟΜΣΟΝ». Αυτή ήταν η διασημότερη ιστορία που «γράφηκε» από τη «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» του Σικάγο. Ας ελπίσουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να θυμάται ο κόσμος μια παρόμοια ιστορία γραμμένη από τη «ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ» της Ελλάδας.
Αρχιφύλακας ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης, Αντ/πος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., Μέλος του Δ.Σ. της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης, Ιδρυτικό Μέλος της Αστυνομικής Συνδικαλιστικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Θεσσαλονίκης paschaellas.blogspot.gr