xOrisOria News

Μια… άλλη συζήτηση: Τι συμβαίνει με τον Κώστα Καραμανλή;

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με αφορμή την υπόθεση του Μιχάλη Λιάπη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ…

και την ενημερωτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ανοίγει ένα θέμα με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που… ήδη ήταν ανοικτό το ζήτημα μέχρι σήμερα.

Στη συζήτηση συμμετείχαν προσωπικότητες της ελληνικής δημοσιογραφικής οικογένειας, πασίγνωστοι στην ελληνική κοινωνία, όπως η Μαριάννα Πυργιώτη, η Κατερίνα Ακριβοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Γιάννης Ρουμπάτης. Η «ανθρωπογεωγραφία» του πάνελ, από μόνη της είχε ενδιαφέρον, αφού καθένας από τους συμμετέχοντες έχει δεδηλωμένη πολιτική – όχι κομματική απαραίτητα – θέση.

Το ενδιαφέρον ξεκίνησε από την τοποθέτηση της φιλικά διακείμενης έναντι της Νέας Δημοκρατίας, Μαριάννας Πυργιώτη, που με έντονο συναισθηματισμό «άδειασε» εντελώς τον Λιάπη, με κομβικό επιχείρημα ότι δε σεβάστηκε καν το ότι την δίχως «καθημερινά» προβλήματα ζωή του, την εξασφάλισε λόγω της συγγένειας και της ιδιαίτερης σχέσης που είχε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ακολούθησε ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος δήλωσε περισσότερο ενοχλημένος από τη στάση των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι εμφανίζονται αμέτοχοι στη σημερινή τραγική κατάσταση, παρά με τον Λιάπη. Ο πρώτος, είπε ο Κύρτσος, σιωπά συστηματικά ενώ «κατέστρεψε τη χώρα» και ο δεύτερος γυρνάει τον κόσμο βγάζοντας χρήματα, αντί να εκτελεί τα καθήκοντα του βουλευτή…

Η φιλικά προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ακριβοπούλου συντάχθηκε με την ανάλυση της Μ. Πυργιώτη και διαφώνησε με τον Γιώργο Κύρτσο. Ο λόγος πέρασε στον Γιάννη Ρουμπάτη, δημοσιογράφο με βιογραφικό που περιλαμβάνει από Ευρωβουλευτής (είναι επίσης διδάκτοραςδιεθνών σχέσεων) και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του 1980, μέχρι σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και συγγραφέας πολλών εκ των λόγων του. Ο Ρουμπάτης παραιτήθηκε διαφωνώντας με την ουσία όσων γίνονταν στο ΠΑΣΟΚ.

Στη δημοσιογραφική «πιάτσα» οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Ρουμπάτης έχει προσεγγιστεί πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί ένα διακριτικό «φλερτ» με τον χώρο, όντας τοποθετημένος σταθερά κατά τη διάρκεια της πολιτικής και επαγγελματικής του διαδρομής, στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτή ακριβώς η τάση συστηματικής πλέον συζήτησης της Κουμουνδούρου με σοβαρά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι που έχει οδηγήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εξαπολύει επιθέσεις. Αυτού του είδους η «πολιτική αποψίλωση» είναι που τον ανησυχεί, όχι άλλοι… «σεσημασμένοι».

Ο Γ. Ρουμπάτης λοιπόν στην τοποθέτησή του, ενώ ήταν απολύτως καταδικαστικός απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, κατέθεσε τον σοβαρό του προβληματισμό για την περίπτωση του Κώστα Καραμανλή. Είπε, ότι από τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου όπου ως πρωθυπουργός είχε μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κάνοντας χρήση του δικαιώματος αναβλητικής αρνησικυρίας (βέτο), άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου εναντίον της κυβέρνησής του και του ιδίου προσωπικά.

Και η τοποθέτηση διευκρινίστηκε περαιτέρω από τον Ρουμπάτη, μιλώντας χωρίς περιστροφές για τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών και τη στάση τους απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό. Να θυμίσουμε, ότι χρεώνεται ή πιστώνεται (αναλόγως της οπτικής των κυρίως προερχομένων από το εξωτερικό ενδιαφερομένων) το «άνοιγμα» που είχε επιχειρήσει προς τη Μόσχα.

Επίσης, τελούσε υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες (σκάνδαλο Vodafone), ενώ αρκετά σκοτεινή και ανεπαρκώς τεκμηριωμένη προς το παρόν, είναι και η υπόθεση της φερόμενης ως υπόθεσης επιχείρησης φυσικής εξόντωσης με εμπλοκή μεγάλου αριθμού μυστικών υπηρεσιών,της ελληνικής – σε ρόλο αντικατασκοπείας – συμπεριλαμβανομένης…

Αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που μπορεί αν διαφωνούν χωρίς όμως να προκαλούν οχλαγωγία και πάνω απ’ όλα κατορθώνουν πάντα να βρίσκουν το που συμφωνούν, πολύ μας έφερε στο μυαλό ένα ρεπορτάζ του «defence-point.gr» για τις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο μας.

Το ρεπορτάζ αυτό αφορούσε στις διεργασίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με τη διάσπασή της και ένα «καραμανλικών προδιαθέσεων» κόμμα της κεντροδεξιάς να μπορέσει στο μέλλον να κυβερνήσει τη χώρα με έναν «νέο ΣΥΡΙΖΑ» που θα κινείται στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Αυτός ο «μελλοντικός ΣΥΡΙΖΑ», απαλλαγμένος από «βαρίδια» του χώρου της άκρας Αριστεράς, διατηρεί ανοιχτά κανάλια ειλικρινούς διαλόγου με την «αριστερά της ΝΔ», με τα εμπλεκόμενα πολιτικά στελέχη, εκατέρωθεν, να υποστηρίζουν σε ιδιωτικές συζητήσεις, ότι έχουν συναίσθηση της ανάγκης η χώρα να αποφύγει κάθε λογής «ακρότητες» και να κυβερνηθεί ορθολογικά, από υπεύθυνες δυνάμεις αυτού του τόπου…

Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να διαβάσουν εκείνο το ρεπορτάζ, με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2013, αφού φαίνεται ότι είχε υπόσταση, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι οι σχεδιασμοί επί χάρτου δεν βγαίνουν πάντα στην πράξη: http://www.defence-point.gr/news/?p=86623

defence-point.gr

Use Facebook to Comment on this Post