xOrisOria News

Ωριαία στάση για τις πελατειακές πρακτικές

Πελατειακές πρακτικές καταγγέλλει η Ένωση Ακολούθων Τύπου στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού, η οποία προχωρά σε ωριαία στάση εργασίας,…

από 12:00 έως και 13:00 μμ, για την Κεντρική Υπηρεσία και τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013.
Σε ανακοίνωσή της, εν όψει της συνεδρίασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, κατά την οποία θα κριθεί σειρά μετακινήσεων από και προς Γραφεία Τύπου των ελληνικών διπλωματικών αποστολών, η Ένωση Ακολούθων Τύπου καταγγέλλει την παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και την επικράτηση πελατειακής λογικής με αποτέλεσμα την κατασπατάληση δημόσιων πόρων. Επίσης στηλιτεύει τη συνεχή άρνηση των Γενικών Γραμματέων Ενημέρωσης από το 2007 να προχωρήσουν στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου υπηρεσιακής κατάστασης του κλάδου Γραμματέων και Συμβούλων Επικοινωνίας. Τέλος, κατηγορεί το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης ότι αναπαράγει με τη στάση του παθογένειες του παρελθόντος.

Η ΕΑΤ ζητά την άμεση δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για την έναρξη διαλόγου προκειμένου να θεσπιστούν σαφή και αντικειμενικά κριτήρια για τη μετακίνηση προς και από τα ΓΤΕ Εξωτερικού, καθώς και τη βελτίωση θεσμικού πλαισίου της υπηρεσιακής κατάστασης του κλάδου Γραμματέων και Συμβούλων Επικοινωνίας, με σκοπό τον τερματισμό των πελατειακών πρακτικών.

Πηγή: enet.gr

Use Facebook to Comment on this Post