Η τακτική και προσεκτική περιποίηση, συντελεί στη διατήρηση της αξίας του αυτοκίνητου σας…
Επιπλέον, είναι ένας από τους όρους αναγνώρισης των αξιώσεων εγγύησης σε περίπτωση βλαβών διάβρωσης και του χρωματισμού του αμαξώματος.
Διαβάστε παρακάτω κάποιες συμβουλές όσον αφορά στην περιποίηση του αυτοκινήτου σας…
– Πλύσιμο
Η καλύτερη προστασία του αυτοκίνητου από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος είναι το συχνό πλύσιμο (σαμπουάν αυτοκίνητου με κερί – αντισκωριακό) και κέρωμα. Όσο πιο μακρόχρονη είναι η παραμονή αλατιού, σκόνης, βιομηχανικών καταλοίπων, ακαθαρσιών εντομών κ.λπ. πάνω στο χρώμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζημιά στην στίλβωση. Τα ίχνη πίσσας, λαδιού, τα βιομηχανικά κατάλοιπα, τα έντομα κ.λπ. δεν φεύγουν πάντοτε με το πλύσιμο και επειδή η μακρόχρονη παραμονή τους βλάπτει το χρώμα, πρέπει να απομακρύνονται όσο το δυνατόν συντομότερα με τα κατάλληλα προϊόντα.
– Κέρωμα
Κερώνετε το αυτοκίνητό σας όσο συχνότερα μπορείτε. Αυτό θα εμποδίσει τις βρωμιές να κολλήσουν στο χρώμα και τα βιομηχανικά κατάλοιπα να διεισδύσουν μέσα σε αυτό.
– Γυάλισμα
Πρέπει να γίνεται όταν το χρώμα χάσει τη γυαλάδα του και δεν μπορεί να επανέλθει με το κέρωμα. Αν το χρησιμοποιούμενο γυαλιστικό δεν περιέχει προστατευτικές ουσίες, τότε θα πρέπει να κερωθεί το χρώμα μετά το γυάλισμα.
– Λάστιχα θυρών & παραθύρων
Τα λάστιχα διατηρούν την ελαστικότητά τους και αντέχουν περισσότερο χρόνο αν που και που τα περνάτε με ειδική αλοιφή. Αυτό θα εμποδίσει και τυχόν πάγωμά τους το χειμώνα.
– Πλαστικά μέρη (ταμπλό, επενδύσεις θυρών, κ.λπ.)
Είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα και ευπαθή σημεία του αυτοκίνητου. Ακόμη και τα καλύτερης ποιότητος πλαστικά – ταμπλό σκάνε & ξεφλουδίζουν με την πάροδο του χρόνου εάν δεν προστατευθούν με σιλικονούχο γαλάκτωμα που απορροφάται από το υλικό και προστατεύει από τη σκόνη, τον Ήλιο και την υγρασία.
– Ζάντες αλουμινίου
Για να διατηρηθεί μακροχρόνια η διακοσμητική εμφάνιση των ζαντών αλουμινίου απαιτείται τακτική φροντίδα. Συγκεκριμένα θα πρέπει να πλένονται καλά το αλάτι, η σκόνη και η βρωμιά από τα φρένα τουλάχιστον κάθε μία εβδομάδα, γιατί διαφορετικά η προστατευτική επιφάνεια της ζάντας θα φθαρεί.
– Καθαρισμός & προστασία του χώρου της μηχανής
Η αντισκωριακή προστασία του χώρου μηχανής και της εξωτερικής επιφάνειας του κινητήρα έχει γίνει στο εργοστάσιο. Ιδιαίτερα κατά τον χειμώνα όταν οδηγείτε συχνά σε δρόμους με αλάτι είναι πολύ σημαντική η σωστή αντιδιαβρωτική προστασία. Ολόκληρος ο χώρος του κινητήρα καθώς και τα σημεία περισυλλογής του νερού θα πρέπει να καθαριστούν καλά και στη συνέχεια να περαστούν με αντιδιαβρωτικό μέσο πριν και μετά από τη χειμερινή περίοδο, ώστε να μην καταστραφούν από το αλάτι του δρόμου. Αν καμιά φορά καθαρίσετε τον χώρο της μηχανής με διάλυμα που απομακρύνει τα λάδια χρησιμοποιείτε μόνο ειδικά καθαριστικά υγρά και σε καμιά περίπτωση βενζίνη ή πετρέλαιο ή δώστε το αυτοκίνητο στο πλυντήριο για πλύσιμο μηχανής. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσετε να ξαναγίνει ανθεκτική αντισκωριακή επίστρωση όλων των επιφανειών ραφών, ενώσεων και εξαρτημάτων που βρίσκονται στον χώρο της μηχανής, γιατί με το καθάρισμα σχεδόν πάντοτε αφαιρείται και η αντισκωριακή προστασία.
– Ειδικός καθαρισμός τζαμιών
Όλα τα κοινά καθαριστικά τζαμιών απλώς … καθαρίζουν. Για να αφαιρεθούν λάδια, κερί, σιλικόνη, γράσο, πίσσα, νεροκιλήδες, νικοτίνη, ρετσίνι, καθώς και υπολείμματα αυτοκόλλητων χρησιμοποιείστε μια ειδική κρέμα καθαρισμού τζαμιών – χωρίς σιλικόνη ή κερί – που δίνει μια πεντακάθαρη επιφάνεια χωρίς στατικό ηλεκτρισμό, βελτιώνοντας ταυτοχρόνως την απόδοση των υαλοκαθαριστήρων.
Πηγή: gialisma.gr
Use Facebook to Comment on this Post