Η ΕΛ.ΑΣ. στην γιάφκα των Πυρήνων έψαχνε για όπλα και βρήκε… ένα φυσίγγι

Ο διακαής πόθος της Αντιτρομοκρατικής πριν την έρευνα στο διαμέρισμα στο Γαλάτσι ήταν να βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία τα οποία θα βάραιναν τους καταζητούμενους για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Ωστόσο μετά από μία ολόκληρη νύχτα τα ευρήματα μπορεί να είναι σημαντικά αλλά από αυτά λείπει το βασικότερο. Τα όπλα.

Πλαστές ταυτότητες, εγχειρίδια για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ονόματα και διευθύνσεις πολιτών και άλλα στοιχεία που αφορούν στη δράση της τελευταίας ομάδας που έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είχαν βρεθεί μέχρι αργά το βράδυ στο κρησφύγετο.

Ειδικότερα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποίησε έρευνα σε διαμέρισμα, στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια, που είχε ενοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα, από τον τρομομπόμπιρα Δημήτρη Πολίτη η οποία συνεχίστηκε μέχρι αργά τη νύχτα, για τη συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Το διαμέρισμα εντοπίστηκε μετά απο τηλεφώνημα περιοίκου, ύστερα απο τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των δύο καταζητούμενων για εμπλοκή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συνέργεια στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, μέχρι αργά το βράδυ είχαν βρεθεί:
– Δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας, ένα απο τα οποία χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του διαμερίσματος
– Ένα γνήσιο δελτίο ταυτότητας
– Κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και εξαρτήματα αυτών
– Μια κάρτα μνήμης
– Ενα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου
– Χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία πολιτών
– Χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με τη συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών
– Είδη ρουχισμού, σακίδια
– Μια άδεια θήκη κιθάρας
– Εξαρτήματα καθαρισμού όπλων, κλειδιά και το πρωτότυπο ενοικιαστήριο.

Όλα τα ευρήματα εστάλησαν για έρευνα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται απο την Αντιτρομοκρατική τα σημειώματα που βρέθηκαν στο κρυσφύγετο.

Χθες, και κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο νεαρών -συνεργών κατα την ΕΛΑΣ των τρομοκρατών- ώστε να οδηγηθούν οι Αρχές στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Πρόκειται για τον 23χρονο Φοίβο Χαρίση-Πούλο και τον 22χρονο Ανάργυρο Ντάλιο. Ο πατέρας του 23χρονου, Γιώργος Χαρίσης, είναι δυναμικό συνδικαλιστικό στέλεχος που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε β’ αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ σήμερα είναι στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.

Η μητέρα του, Ουρανία Πούλου, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Παιανία και σήμερα είναι αποσπασμένη υπάλληλος σε γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι γιος απόστρατου αξιωματικού.

Ο δεύτερος από τους καταζητούμενους είναι γιος απόστρατου συνταγματάρχη από τη Φθιώτιδα και διέμενε στου Ζωγράφου. Φοιτούσε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Αθηνών και οι φίλοι του λένε ότι ήταν πολύ καλός, με υψηλές βαθμολογίες έως και το 2010. Στη συνέχεια όμως εξαφανίστηκε και τελευταία δεν τον έβλεπαν καθόλου.

Οι δύο νέοι, 22 και 23 ετών, κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012, σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής στον Φιλώτα Φλώρινας. Τότε οι δράστες είχαν αρπάξει 110.000 ευρώ, ενώ η ληστεία είχε θεωρηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. χτύπημα χρηματοδότησης των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *