1 κιλό αρνί κομμένο σε φιλέτα
1-2 κούπες τριμμένο χαλούμι
1/4 κούπας δυόσμο
1/3 κούπας λευκό κρασί
1/2 κούπα νερό
1/2 κιλό σπανάκι
1/4 κούπας λάδι
Για τον πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε καλά και ύστερα το σοτάρουμε στο λάδι.
Παίρνουμε ένα – ένα τα κομμάτια του αρνιού, τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο σπανάκι στη μέση τους.
Ανακατεύουμε το χαλούμι με το δυόσμο. Βάζουμε λίγο απ’ αυτό το μίγμα πάνω από το σπανάκι και τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολό.
Στη συνέχεια, τυλίγουμε το κάθε ρολό σε λαδόκολλα.
Αραδιάζουμε τα ρολά σε ένα πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο και προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 – 1:30 ώρα, ώσπου να σφίξει το κρέας. Μόλις ψηθούν τα ρολά, σκίζουμε το λαδόχαρτο, για να τρέξει το ζουμί τους και τα κόβουμε μόλις κρυώσουν.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα με την οποία θα περιχύσουμε τα ρολά, ανακατεύουμε το ζουμί που έμεινε από το σπανάκι που βράσαμε, το ζουμί που βγήκε από τα ρολά και το κρασί.
Για τον πουρέ πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Use Facebook to Comment on this Post