Σε κλοιό πωλητών λαϊκών αγορών το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί παραγωγοί που είναι πωλητές στις λαϊκές αγορές, οι οποίοι διεκδικούν…

τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως και οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.
Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί μέλη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών ζητούν μείωση στο μισό της τιμής στο πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα, μείωση στην τιμή του ρεύματος, μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια και στην διάθεση των αγροτικών προϊόντων και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.
Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, έξω από το υπουργείο θα στηθούν πάγκοι και θα μοιραστούν οπωροκηπευτικά προϊόντα σε άνεργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους.
Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Κινήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.
Ειδικότερα, 12.00 με 13.00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14.00 με 15.00 στα μπλόκα των Φερρών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.
Το απόγευμα της Τρίτης επικράτησε ένταση στον κόμβο της Νίκαιας, όταν αγρότες επιχείρησαν να κλείσουν για λίγο την εθνική οδό και απωθήθηκαν από τους στυνομικούς, με χρήση χημικών. Οι αγρότες ήταν περίπου 100 και ξεκίνησαν να βγουν με τα πόδια στην εθνική οδό, μέσα από χωράφια.
Οι αστυνομικοί τους περιόρισαν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και όταν ζήτησαν να διακόψουν την κυκλοφορία για δέκα λεπτά, απωθήθηκαν προς το σημείο του μπλόκου τους. Μάλιστα, οι αστυνομικοί, για να τους αποτρέψουν να κλείσουν την εθνικη, έκαναν χρήση χημικών.

Πηγή: imerisia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *