xOrisOria News

«Βασιλική» νοσηλεία για το δηλωθέντα ως άπορο αδελφό του Γεωργιάδη

Πώς γίνεται ένας ασθενής που δηλώνει άπορος, να νοσηλεύεται σε μονόκλινο δωμάτιο δημόσιου νοσοκομείου και μάλιστα για να αναρρώσει από τη συνηθέστερη επέμβαση που γίνεται στην Ελλάδα, την εγχείριση διαφράγματος, χωρίς να πληρώσει ευρώ;….

Γίνεται, αν είναι αδελφός του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη. Για τους υπόλοιπους χιλιάδες ανέργους και ανασφάλιστους, η φιλοξενία που τους επιφυλάσσουν οι διοικητές στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα πάντα με τις εντολές του μνημονιακού υπουργού Υγείας, είναι συνήθως παραμονή σε εξάκλινα δωμάτια με κακές συνθήκες διαβίωσης, πληρωμή ακόμα και για επείγοντα περιστατικά, με το λογαριασμό να φτάνει στους ασθενείς ακόμα και μέσω εφορίας.

Ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, κάτοικος Κηφισιάς, παρείχε έγγραφο απορίας από Κοινωνικό Ιατρείο, για να χειρουργηθεί δωρεάν στο νοσοκομείο «Ελπίς». Ο διοικητής του νοσοκομείου, δείχνοντας υπερβάλλοντα κατά πολλούς ζήλο, φρόντισε να του παρασχεθεί μονόκλινο -κατά πολλούς σουίτα- και πολυτελείς συνθήκες παραμονής, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».

Ο διοικητής του «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος δικαιολόγησε τη σκανδαλώδη αναβάθμιση θέσης του κ. Αλέξανδρου Γεωργιάδη, λόγω ίωσης. «Επειδή είχε μια ίωση, είπα απλά ότι μπορεί να μεταφερθεί σε μονόκλινο για να είναι μόνος του. Δεν το έχω κάνει για πρώτη φορά. Ο συγκεκριμένος ασθενής μπήκε μέσα για διάφραγμα. Το κάνω για πολλούς ανασφάλιστους, ειδικά αν το νοσοκομείο δεν χρειάζεται να αγοράσει ακριβά υγειονομικά υλικά. Για παράδειγμα, αν κανείς χρειάζεται στεντ και πρέπει να το αγοράσει το νοσοκομείο, παίρνω το πράσινο φως από το Κοινωνικό Ιατρείο αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων γιατρών ότι πρόκειται για επείγον περιστατικό και τότε προχωρούμε στην επέμβαση», δήλωσε.

Πάντως, με βάση τις οδηγίες που έχει λάβει, ο κ. Γιάνναρος θα στείλει τις επόμενες ημέρες ειδοποιήσεις στους περίπου 100 άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο το 2010, 2011 και 2012, και δεν είχαν να πληρώσουν. Αν έρθει κανείς μόνος του και όχι μέσω Κοινωνικού Ιατρείου, όταν τελειώσει το χειρουργείο θα πρέπει να φέρει ή βιβλιάριο ή να πληρώσει. Αν έρθει μόνος του, δεν μπορώ να κάνω κάτι», διευκρίνισε ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς».

Για τον αδελφό του υπουργού, ωστόσο, δεν μπορούσε να θυμηθεί αν όντως διέθετε το απαραίτητο έγγραφο του Κοινωνικού Ιατρείου, παρόλο που αναφέρεται στα πιστοποιητικά νοσηλείας του.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι το στοίχημα είναι να «λυθεί» μέσα στο 2014 το μεγάλο ζήτημα της πρόσβασης των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας, θέμα που για τους συγγενείς του όπως φάνηκε δεν αποτελεί πρόβλημα.

Τέλος, όπως δηλώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, «αν και είναι δεδομένο πως εμείς ως νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε πανομοιότυπα σε κάθε ασθενή, είτε είναι αδελφός υπουργού είτε άστεγος και παραμελημένος, εντούτοις το ερώτημα παραμένει: οι μνημονιακοί υπουργοί που “μεταρρυθμίζουν” την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσουν να εξαιρούν την οικογένειά τους απ’ τα μέτρα που ισχύουν για τα θύματα της πολιτικής τους;».

Use Facebook to Comment on this Post