Μία νέα επιστημονική μελέτη προειδοποιεί ότι η παράλειψη του πρωινού μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα σακχάρου, προκαλώντας επικίνδυνες αυξήσεις έπειτα από κάθε επόμενο γεύμα. Οι επιστήμονες εξέτασαν στοιχεία από μικρό αριθμό εθελοντών, διαπιστώνοντας ότι όταν δεν έτρωγαν πρωινό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ήταν κατά 37% υψηλότερα το μεσημέρι απ’ ό,τι όταν έτρωγαν πρωινό. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι την ώρα του βραδινού τα επίπεδα παρέμεναν αυξημένα κατά 27%, συγκριτικά με τις μέρες που είχαν φάει πρωινό.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αφαγία εξαιτίας της παράλειψης του πρωινού αδρανοποιεί τα βήτα-κύτταρα του παγκρέατος, τα οποία χρειάζονται περισσότερη ώρα μετά την κατανάλωση κάθε γεύματος για να ενεργοποιηθούν και να ρυθμίσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έτσι, ακόμα κι αν ένας πάσχων από διαβήτη προσέχει τη διατροφή του, εάν παραλείπει το πρωινό, ακυρώνει όλη του την προσπάθεια.
Use Facebook to Comment on this Post