«μιαρού» συστήματος, που έκαναν την εμφάνισή τους ένας-ένας, ως άλλες «μετανοούσες Μαγδαληνές» στην κωμικοτραγική επετειακή εκδήλωση στο ΖΑΠΠΕΙΟ.
Σαράντα χρόνια βαρύτατων ευθυνών συμπληρώνονται σήμερα για το ΠΑΣΟΚ, που από το «Τσοβόλα δώστα όλα» του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι το «Λεφτά υπάρχουν» του υιού Γιώργου Παπανδρέου, είχε καθοριστική συμβολή στην παρακμή της Ελλάδας.
Από την Μεταπολίτευση και έπειτα, εφαρμόστηκε από το τότε σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, ένα ελληνικού τύπου σοβιέτ. Η υπερδιόγκωση του δημοσίου τομέα στο «βωμό» της ρουσφετολογίας, ο άκρατος κρατικισμός, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, η γραφειοκρατία, η αναξιοκρατία, η διαφθορά, η αποβιομηχάνιση της χώρας, οι πελατειακές σχέσεις, η ανοχή απέναντι στην ανομία, η έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού, τα δανεικά, οι μίζες, η εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων και τα σκάνδαλα μεγατόνων, είναι μια συνοπτική περιγραφή του εκφυλισμένου συστήματος που προσπάθησε με «νύχια» και με «δόντια» να εγκαθιδρύσει το ΠΑΣΟΚ μεταπολιτευτικά και που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ελληνική οικονομική κατάρρευση και τα σημερινά αδιέξοδα.
Φυσικά, οι θεσιθήρες που έτρεφε το κόμμα όλα αυτά τα χρόνια συντήρησαν τις πολιτικές και κρατικές παθογένειες προς ίδιον όφελος. Χάνοντας πλέον, όμως, το πρόσφορο έδαφος οι καλοβολεμένοι «σοσιαληστές» του παρακμάζοντος πολιτικού τους φορέα, αναζητούν είτε νέα στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, το αναπαλαιωμένο ΠΑΣΟΚ που συμμερίζεται την ίδια αριστερόστροφη νοοτροπία του παλιού ΠΑΣΟΚ και μιλάει την ίδια γλώσσα της πολιτικής επιπολαιότητας και ανευθυνότητας, είτε προσπαθούν να δημιουργήσουν το ΠΑΣΟΚ της «ανανέωσης» με τα πιο σαθρά υλικά και τα πλέον χαρακτηριστικά πρόσωπα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Η κοινωνία, όμως, διψάει για σχήματα προόδου και μεταρρυθμίσεων με δίκαιο και κοινωνικό προσανατολισμό, δεν πείθεται από τους κυριότερους υπαίτιους για τα δεινά που αντιμετώπισε η χώρα εδώ και πέντε χρόνια. Οι πολίτες σήμερα δεν γιορτάζουν τα σαράντα χρόνια των γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάνουν τα «σαράντα» στα σαράντα αυτά χρόνια και στις νοοτροπίες του «χθες» των εκπροσώπων του ολέθρου, που πρέπει να αφήσουν οριστικά στο παρελθόν!
Με εκτίμηση,
Γιώργος Δρακούλης