Την αντίθεσή του στην πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο……….
υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η διαδικτυακή εφημερίδα Egnatiapost και ο σύλλογος εργαζομένων του λιμανιού.
Ο κ. Μπόλαρης κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, υπογράμμισε «Η άποψη του ΤΑΙΠΕΔ που υποστηρίζει την πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι η λάθος άποψη, η λάθος πολιτική. H κυβέρνηση έχει αφήσει μια σειρά τεχνοκρατών να κάνουν τη διαχείριση που αφορά την πώλησή του και αυτή η προσέγγιση αποδεικνύεται εγκληματική. Η χώρα δεν θα βγει από την κρίση επειδή θα βάλει κι άλλους φόρους ή επειδή θα πουλήσει κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία του τόπου».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε πως με την πώληση του λιμανιού «αποδεικνύεται ένα τεράστιο έλλειμμα στη λειτουργία του κράτους, καθώς τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης είναι κρυμμένα πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ και αρνούνται να πάρουν τις ευθύνες για το ρόλο που τους αντιστοιχεί», ενώ έθεσε το ερώτημα για το αν «θα συνεχίσει η κυβέρνηση να κωφεύει και να κρύβεται πίσω από την μιζέρια της λάθος πολιτικής του υπουργείου οικονομικών που έχει γίνει υπουργείο εισπράξεων, χωρίς να προτείνει πολιτική για το σήμερα και το αύριο του τόπου ή θα ακούσει την φωνή των τοπικών φορέων και των πολιτών της Θεσσαλονίκης;»
Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» τόνισε την τεράστια γεωστρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης, η οποία μπορεί να γίνει μια σημαντική πρωτεύουσα περιφέρειας της Ευρώπης και υπογράμμισε πως για να έχει αυτόν τον ρόλο χρειάζεται η ανάδειξη του λιμανιού, για τις συνδυασμένες μεταφορές στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.
Ο κ. Μπόλαρης είπε χαρακτηριστικά «υπάρχουν δύο προσεγγίσεις στο θέμα του λιμανιού: η μία είναι η άποψη που θέλει την ανάπτυξη του λιμανιού με όλες τις διαστάσεις του και η άλλη είναι η άποψη του ΤΑΙΠΕΔ που λέει ότι πρέπει να πουλήσουμε το λιμάνι για να βρούμε λίγα χρήματα ώστε να τα βάλουμε στην αντιμετώπιση του χρέους. Αυτή η άποψη είναι λάθος, γιατί η χώρα θα βγει από την κρίση όταν οργανώσει ξανά την παραγωγική της βάση. Όταν ακολουθηθούν πολιτικές ανάπτυξης με παραγωγή προϊόντων, τα οποία θα διατεθούν με εξωστρέφεια. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να διατηρηθούν κρίσιμα σημεία, όπως το λιμάνι Θεσσαλονίκης.»
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κατέληξε πως «Αν πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα από την σημερινή διαδικασία, είναι ότι είμαστε απολύτως αντίθετοι στην λάθος πολιτική της πώλησης των δυνατοτήτων του τόπου που επισπεύδει το ΤΑΙΠΕΔ. Και πρέπει να τους πούμε ότι στην Θεσσαλονίκη, οι φορείς αντιστέκονται ομόφωνα σ’ αυτήν την διαδικασία».