xOrisOria News

Χορός εκατομμυρίων για τον «Αστέρα» – Ποιοι είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες

Παρέλαση… δισεκατομμυρίων στήνεται για χάρη ενός εκ των καλύτερων ξενοδοχείων στη λεκάνη της Μεσογείου, τον «Αστέρα
Βουλιαγμένης». Η μοναδική αυτή έκταση, η οποία βγαίνει στην αγορά, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, της Qatar Holdings, της κινεζικής Fosun, της ξενοδοχειακής αλυσίδας Four Seasons, του τουριστικού κολοσσού Starwood, της Hilton, της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου του Costa Navarino, του Ελληνοαμερικανού Peter Papas, καθώς και πολλούς Έλληνες εφοπλιστές, αλλά και σημαντικά οικονομικά μεγέθη της ομογένειας.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 19 Μαρτίου, προκειμένου να καταθέσουν τις προσφορές τους για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας. Τα υποψήφια επενδυτικά σχήματα, σύμφωνα με τν προκήρυξη του διαγωνισμού, οφείλουν να διαθέτουν ίδια κεφάλαια ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ τις τελευταίες τρεις χρήσεις. Εφόσον οι υποψήφιοι «μνηστήρες» είναι funds, απαιτείται να έχουν υπό διαχείριση assets, ύψους 150 εκατομμυρίων ευρών τις τελευταίες τρεις χρήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ένθετου Business Stories, της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, μεταξύ των ονομάτων που ενδέχεται να καταθέσουν προσφορές για τον «Αστέρα» είναι:

•Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου του Costa Navarino

Πρόκειται για τα παιδιά του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος κατέχει μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες στην Ελλάδα, το Costa Navarino.

•Ο κινεζικός όμιλος Fosun

Κορυφαίοι αξιωματούχοι του ομίλου είχαν επισκεφθεί πριν από λίγες ημέρες το ξενοδοχείο και είχαν συζητήσει με τα διευθυντικά στελέχη του «Αστέρα». Οι Κινέζοι αποδεδειγμένα έχουν τα απαραίτητα κεφάλαια, αφού έχουν αποδείξει, με μία σειρά από επιχειρηματικές κινήσεις, πως έχουν έρθει για να μείνουν.

•Το Qatar Holdings

Πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των Καταριανών για το ξενοδοχείο είναι αυξημένο και έχουν λάβει δεσμεύσεις ότι θα κατατεθεί η αρχική προσφορά.

•Ο πολυεθνικός όμιλος Starwood

Ο όμιλος βρίσκεται ήδη στη διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας του «Αστέρα Βουλιαγμένης», ενώ κατέχει μερικά σημαντικά διεθνή σήματα, όπως The Luxury Collection, Sheraton, W, Le Meridien και άλλα.

•Το Four Seasons

Δεν έχει, προς το παρών, κάποια παρουσία στη χώρα μας.

•Η Hilton Hotels Corp.

Διαχειρίζεται το Hilton στην Αθήνα.

Use Facebook to Comment on this Post