Όμηρος Αλεξάνδρου
Σας μεταφέρω πιο κάτω συγκλονιστικές μαρτυρίες σε σχέση με την εμπλοκή στελεχών του ΑΚΕΛ, του κόμματος του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στην απάτη που σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών…
Σας προτρέπω να διαβάσετε προσεκτικά τα όσα αναφέρονται πιο κάτω για να αντιληφθείτε το μέγεθος της σήψης και διαφθοράς που επικρατεί στα κυπριακά πολιτικά κόμματα.
Σε προηγούμενο άρθρο μου ‘’ Στα άδυτα της κομματοκρατίας –Αποκαλύψεις που εξοργίζουν’’αναφέρθηκα με λεπτομέρειες στην αδιαφάνεια που επικρατεί στα κυπριακά κόμματα σε ότι αφορά της πηγές των εισοδημάτων τους, για τα οποία η oμάδα Κρατών κατά της διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης GRECO μας έχει από καιρό στην κατάμαυρη της λίστα.
Μετά τα τελευταία συγκλονιστικά στοιχεία σε βάρος του ΑΚΕΛ, η ηγεσία του, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά, άρχισε μια βρώμικη προσπάθεια κατά της κυπριακής Δικαιοσύνης και της Κυβέρνησης για δήθεν σκευωρία σε βάρος του. Όταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν είχε άλλα επιχειρήματα άρχισε να ανασύρει από την φαρέτρα της τα βρώμικα του κόμματος του Προέδρου Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ.
Να δείτε που και τώρα θα βρεθεί τρόπος να αθωωθεί το κομματικό κατεστημένο για να μην διαταραχθούν τα υποχθόνια και βρώμικα οικονομικά συμφέροντα του σε βάρος αυτού του αποχαυνωμένου λαού που ακόμη φανατίζεται και παραμένει μανδρισμένος και απαθής μπροστά στην απόλυτη απαξίωση των θεσμών.
omirosalexandrou.blogspot.com.
Περίεργες διαδρομές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ
Διάταγμα επταήμερης κράτησης εναντίον των Χρίστου Αλέκου, 57 χρόνων και Βενιζέλου Ζαννέττου, 66 χρόνων, στελέχη του ΑΚΕΛ και του Αντώνη Ιωακείμ, 55 χρόνων, επιχειρηματία και μέτοχου της εταιρείας Wadnic Trading Ltd, εξέδωσε το απόγευμα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Οι τρεις θεωρούνται ύποπτοι για την υπόθεση της αγοράς του Τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεως της CYTA.
Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ανώτερος υπαστυνόμος Χριστόφορος Μαυρομμάτης, οι τρεις είναι ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, κλοπή, εκβίαση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου του 2009 μέχρι τις 2/10/2013 σε Λευκωσία και Λάρνακα.
Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη διάταγμα προσωποκράτησης, των υπόπτων Ζαννέτου Βενιζέλου, Χρήστου Αλέκου (στελεχών του ΑΚΕΛ) και Αντώνη Ιωακείμ, σε σχέση με την υπόθεση της Δρομολαξιάς.
Πρόσθεσε πως από συμπληρωματικές καταθέσεις που λήφθηκαν από τον κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση του τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά Νίκου Λίλλη, είχε πληροφορηθεί πως «ο Υπουργός δεν θα έδινε άδεια για να μεταβιβαστεί το τεμάχιο από τον Τ/κ ιδιοκτήτη στην εταιρεία του την Wadnic Trading Ltd. Αμέσως ενημέρωσε τους συνεργάτες του και ένας από αυτούς συνάντησε τον 1ο ύποπτο (Βενιζέλο Ζαννέττο) οικονομικό σύμβουλο του ΑΚΕΛ και τον 3ο ύποπτο (Χρήστο Αλέκου) τότε Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λάρνακας για να βοηθήσουν.
Ακολούθησε συνάντηση του Λίλλη «με τον Χρήστο Αλέκου και στη συνέχεια ο Αντώνης Ιωακείμ του ζήτησε να του μεταβιβάσει το 25% της εταιρείας του για να τον ελέγχει ότι θα κάνει αυτά που ζητούσε το ΑΚΕΛ γιατί αυτόν εμπιστεύονταν, κάτι που έπραξε. Μόλις υπογράφηκαν τα συμβόλαια και ο Νίκος Λίλλης πήρε την προκαταβολή έλαβε τηλεφώνημα από τον Βενιζέλο Ζαννέττο να τον δει στο γραφείο του στο ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, όπου του ζήτησε να εξοφλήσει αμέσως τα χρέη της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΛΚΗΣ για τα οποία ήταν υπεύθυνοι μεταξύ άλλων κάποιοι παλιοί παράγοντες, στελέχη του ΑΚΕΛ».
Όπως ανέφερε στην κατάθεση του, ο Λίλλης είπε στον Ζαννέττο ότι έπρεπε να αρχίσει το έργο και ότι θα ξοφλήσει σταδιακά τα χρέη, οπόταν αυτός θύμωσε και αντέδρασε λέγοντας του ότι θα εξοφλήσει αμέσως τα χρέη γιατί όπως του είπε με τη βοήθεια του κόμματος εγκρίθηκε το έργο και πήρε προκαταβολή, αλλά με τον ίδιο τρόπο μπορεί να ληφθεί απόφαση να μην πάρει άλλα λεφτά από τη CYTA. Ο Ιωακείμ πήγε στην Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας και έφερε στον Λίλλη λίστα με ονόματα Συνεργατικών και της Τράπεζας Κύπρου όπου έπρεπε να εκδοθούν επιταγές για εξόφληση των χρεών».
Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο Νίκος Λίλλης εξέδωσε μια τραπεζική επιταγή (Bankers Draft) για 350 χιλιάδες ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου, 2 επιταγές με δικαιούχο το ΣΤΕΚ (Συνεργατικό Ταμιευτήριο Εργαζομένων Κύπρου) για 234 χιλιάδες ευρώ και άλλες επιταγές για μικρότερα ποσά ύψους 650 χιλιάδων ευρώ με δικαιούχους κάποια Συνεργατικά Ιδρύματα. Ολες τις επιταγές ο Λίλλης τις παρέδωσε στον Ιωακείμ, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 είχε εντονότατες πιέσεις για να εξοφλήσει συγκεκριμένο δάνειο στη πρώην ΣΠΕ Κιτίου επειδή σύμφωνα με τον Αλέκου η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια».
Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο Λίλλης, λέχθηκε στο δικαστήριο, ο Ζαννέττος του είχε πει πως «σε οποιοδήποτε ποσό κατέληγε η συμφωνία με τη CΥΤΑ σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονταν εκτός από το πραγματικό κόστος, το κέρδος του ιδίου και τα δάνεια για την ΑΛΚΗ που υπολόγιζαν ότι θα ανέρχονταν στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Βάσει της διαβεβαίωσης που είχε από τον Ζαννέττο, ο Λίλλης προχώρησε στην έκδοση επιταγής για το ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ.
Όπως είπε ο ανακριτής της υπόθεσης, «όσα ανέφερε στην κατάθεση του ο Λίλλης επιβεβαιώνονται σε γραπτή κατάθεση από μάρτυρα που είχε σχέση με τις δραστηριότητες του Λίλλη με την ΑΛΚΗ και προέρχεται από το χώρο του ΑΚΕΛ. Ο Λίλλης έλεγε στο μάρτυρα ότι για να συμφωνήσουν με την CΥΤΑ θα έπρεπε να έδινε το 25% των μετοχών της εταιρείας Wadnic Trading Ltd στον Αντώνη Ιωακείμ ο οποίος θα ήταν ο κύριος συντονιστής και συνδετικός κρίκος μεταξύ του ΑΚΕΛ και του Λίλλη.
Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, «προέκυψε μαρτυρία ότι πριν μερικούς μήνες ο Λίλλης συναντήθηκε στη παρουσία και άλλων ατόμων με τον Βενιζέλο Ζαννέττο στα γραφεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λάρνακας και άρχισε να τον βρίζει ζητώντας του επιπλέον το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια».
Σύμφωνα με τον υπαστυνόμο Μαυρομμάτη, από τις εξετάσεις της Αστυνομίας προέκυψε ότι περί τα τέλη του 2009, μετά από συνάντηση με Υπουργό της τότε κυβέρνησης για το θέμα της έγκρισης της μεταβίβασης του κτήματος από τον Τ/κ ιδιοκτήτη στην εταιρεία Wadnic Trading Ltd, τους ζητήθηκε να κάνουν προσφορά προς το ΑΚΕΛ, αφού το κόμμα θα τους βοηθούσε στο θέμα της έγκρισης της μεταβίβασης του τεμαχίου.