Με την επιστροφή του Γ. Στουρνάρα από τις Βρυξέλλες, όπου ο Σόιμπλε και άλλοι υπουργοί «έριξαν χολή και πιέσεις να…
Το μήνυμα εστάλη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα «Ημερησία» διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση και προς τη ΔΗΜΑΡ ότι «το Σύνταγμα επιτρέπει απολύσεις όσων υπαλλήλων δεν έχουν οργανική θέση».
Όμως, ο κ. Κουβέλης σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζει πολιτική διαφωνία με την κατάργηση οργανικών θέσεων αν και ο κ Μανιτάκης με τα νέα οργανογράμματα που έχει καταρτίσει έχει προχωρήσει την κατεύθυνση της αναθεώρησης των οργανωτικών δομών στα υπουργεία και τις υπηρεσίες.
Δηλαδή, με βάση τα νέα οργανογράμματα οι υπάλληλοι των οποίων οι οργανικές θέσεις καταργούνται, θα μπορούν να απολυθούν, εάν δεν μετακινηθούν σε άλλη θέση ανάλογη με τα προσόντα τους που τυχόν είναι κενή. Μια άλλη εκδοχή είναι να μετατραπούν όλες οι θέσεις των αορίστου χρόνου σε προσωποπαγείς και ως εκ τούτου με την μετακίνηση ή τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ή την απόλυσή τους να καταργούνται αυτόματα και να μην μπορούν να αναπληρωθούν.
Παράλληλα, ετοιμάζεται και άλλη νομοθετική παρέμβαση για τους επίορκους και τους κοπανατζήδες ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των πειθαρχικών αλλά και να μειωθεί ο χρόνος που μένουν σε αργία μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεσή τους , ώστε να απολύονται γρηγορότερα.
«Μέχρι την Τρίτη, πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση για να προλάβουμε να πάρουμε τη δόση έως τέλος Απριλίου» σημειώνει κορυφαίος υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει το εκβιαστικό ορόσημο με τη λήξη του ομολόγου στα μέσα Μαΐου που θα φέρει σε δυσχερέστερη θέση την Αθήνα.
Ενδεικτικό του προβλήματος είναι το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ Χρ. Σταϊκούρας που διαπραγματευόταν με την τρόικα –λόγω της απουσίας του κ. Στουρνάρα στο eurogroup- επί ώρες, αργά το βράδυ πήγε στο Μαξίμου για να λάβει οδηγίες από τον κ. Σαμαρά.
Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να κλείσει το θέμα, ει δυνατόν έως αύριο, και να μην υπάρξουν άλλες χρονοτριβές, αφού όλα τα άλλα ζητήματα έχουν κλειδώσει.
Αν και η Αθήνα φοβάται ότι είναι πιθανόν να ανοίξουν και άλλα θέματα τον Ιούνιο, εντούτοις αισιοδοξεί πως το επόμενο διάστημα και μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ρευστότητα στην οικονομία, την επανεκκίνηση των οδικών αξόνων, τις αποκρατικοποιήσεις και την άνοδο στον τουρισμό το κλίμα θα αλλάξει αισθητά σε συνδυασμό με την μείωση στο χαράτσι και την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με τις 48 δόσεις στα ληξιπρόθεσμα και γι’ αυτό δεν θέλει να χαθεί το τάιμινγκ.
Επιδιώκει λοιπόν να πει και η κυβέρνηση «εις το επανιδείν» λέει κορυφαίος υπουργός.
«Εις το επανιδείν» και από εμάς.
Use Facebook to Comment on this Post