xOrisOria News

Επίσημα καρναβαλικοί ρυθμοί στο Ρέθυμνο

Άνοιξε το Τριώδιο
Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται πλέον και επίσημα το Ρέθυμνο, αφού το βράδυ της Κυριακής «άνοιξε το Τριώδιο» και κηρύχθηκε η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού του 2013.

Μία μεγάλη γιορτή διοργανώθηκε στην πλατεία Μικρασιατών στην Παλιά Πόλη, η οποία είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης, με τη βοήθεια των ίδιων των καρναβαλιστών, μαγείρεψε και πρόσφερε τα εδέσματα στους συγκεντρωμένους, ενώ τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που βοηθά αρκετές χιλιάδες συμπολίτες μας, παρέχοντάς τους φάρμακα και δωρεάν εξετάσεις και στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου που βοηθά τους άπορους μαθητές από τα 83 σχολεία του δήμου.

Την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ενώ ακολούθησε και η κλήρωση των ομάδων για τη σειρά παρέλασης τους την ημέρα κορύφωσης του καρναβαλιού, δηλαδή στις 17 Μαρτίου.

Το επόμενο διάστημα στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιούνται συνεχώς πάρτι ομάδων, ενώ οι καρναβαλιστές κορυφώνουν τις προετοιμασίες τους με την κατασκευή των αρμάτων και την προμήθεια των στολών τους.

Το τριήμερο από 1 ως 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και το φετινό κυνήγι του χαμένου θησαυρού, που φέτος διοργανώνει η ομάδα των «Αμελέτητων».

Πηγή: goodnet.gr

Use Facebook to Comment on this Post