Γράφει ο «αναγνώστης»
Ο συγχρόνως φασισμός της «ψευτοδημοκρατίας» έγινε θηρίο και έτσι πρέπει να το δούμε όλοι εμείς που πιστεύουμε στην δημοκρατία. Το θηρίο αυτό ομοιάζει με άνθρωπο που έχει σώμα και ψυχή. Πάμε, λοιπόν, να ακτινογραφήσουμε…
Με βάσει τα παραπάνω το συμπέρασμα είναι το εξής: Ο ευνουχισμός της παραγωγικότητας του έλληνα, επέδρασε καταλυτικά σε όλη την καθημερινότητα των ελλήνων, με αποκορύφωμα την παιδαγωγική του εικοστού αιώνα, η οποία διδάσκει την κόρη να βρει ένα πλούσιο γαμπρό και να φτιάξει την ζωή της μέσα στην άνεση του πλούτου ή τον γιο να είναι ισόβιος φοιτητής με πέντε πτυχία κι όταν αποφοιτήσει να μην έχει όρεξη για δουλειά αλλά να κυνηγάει την τύχη του. Άρα, με αυτή την παιδαγωγική, ποιος θα επαναστατήσει από ’δω, ο τύπος με το iPod ή με το play station; Πως θα πει, όχι, ο Έλληνας, στον ζυγό του κεφαλαίου, την στιγμή που στην σύγχρονη Ελλάδα, ο επαναστάτης της πόλεως είναι ο «παπάκιας» που έχει βγάλει την εξάτμιση απ’ το μηχανάκι και μετά τις δώδεκα, βγαίνει στα στενά για σούζες και σπάσιμο νεύρων. Ίδου, λοιπόν, και ο νέος τύπος επαναστάτη της παγκοσμιοποίησης: πρώτα γίνεται θηρίο από το rock και την ανία του ψευτοπολιτισμού, και μετά μπριζομένος βγαίνει και κάνει σούζες στον δρόμο νομίζοντας ότι έτσι επαναστατεί εναντίον του πατέρα του που ήθελε να τον κάνει κυριλέ γραβατάκια του «καθωσπρεπισμού» ή της μάνας του που ήθελε να του σιδερώνει τα παντελόνια με τσάκιση για να πάρει κληρονομικό το παρουσιαστικό του παθολόγου στο ι.κ.α που γράφει τα φάρμακα χωρίς συνταγή. Όχι, τα πράγματα δεν είναι απλά, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά! Πάρα μα πάρα πολύ σοβαρά!
Διότι και τα ελληνόπουλα, τους πλάνους βλέπουνε στην τηλεόραση, και το «τσίρκο» του champions league έχουνε όραμα. Διότι ο πλάνος με το τόπι (ο χ’ ή ο ψ’ ποδοσφαιρικός αστέρας) είναι θύμα της παγκοσμιοποίησης και το κεφάλαιο τον χρησιμοποιεί. Πως; Πολύ απλά, αφού κάνει τα μαγικά με την μπάλα και κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιδιών, εν συνεχεία γίνεται διαφημιστικό όργανο του εκσυγχρονισμού ώστε να γεμίσει τα ελληνικά σπίτια με play station. Ωραίος ο πλάνος! Αυτό κι αν είναι μεγάλο χαρτί για την παγκοσμιοποίηση! Σιγά σιγά! Πρώτα έβαλε τα γκολ, μετά έκανε δυο τρεις μαγικές πιρουέτες, στην συνέχεια πήρε το παγκόσμιο κι έγινε αφίσα στο δωμάτιο των παιδιών, και τέλος διαφήμιζε το play station! Τρομερό! Απίστευτο! Ασύλληπτη διαστροφή! Αντί να διαφημίζει το πραγματικό, διαφήμιζε το εικονικό δυσφημώντας το πραγματικό ποδόσφαιρο (αφού στην διαφήμιση ήταν καλύτερος), κι αν στο ματς της τετάρτης δεν έβαζε κάποιο γκολ, δεν υπήρχε πρόβλημα, τα έβαζε στο ημίχρονο όπου διαφήμιζε τον εαυτό του σε εικονικό χορτάρι να σκοράρει σαν να έχει turbo στα πόδια. Δηλαδή οι έλληνες τηλεθεατές τον απολάμβαναν σε δύο φάσεις να κάνει τα μαγικά του: μία στον πραγματικό χλοοτάπητα και μία στον εικονικό που παιζόταν στον ημίχρονο του αγώνα προς ξεπούλημα εικονικών μηχανών της παραγωγού εταιρίας. Άπιαστο! Πλάνη ασύμμετρη! Αντί να ωθεί με το παράδειγμα του τα παιδιά να βγουν στους δρόμους και να παίξουνε μπάλα, διαφήμιζε την μηχανή της εικονικής πραγματικότητας και τα έκλεισε στο σπίτι με τις ώρες μπροστά σε μια οθόνη. Τρομερό! Δεν έχω ξαναδεί τέτοια πονηριά! Έχετε δει γιατρό να χειρουργεί και να παραδειγματίζει με την πράξη του τους μελλοντικούς επιστήμονες να χειρουργούν εικονικά στο δωμάτιο τους πλαστικές κούκλες;! Τρομερό! Απίστευτο! Ή έχετε δει συνθέτη να παραδειγματίζει τα παιδιά με τις μελωδίες του να συνθέτουνε τραγούδια για φωτογραφικό υλικό κάποιας έκθεσης για μπουζούκι η βιολί;! Όμως πλέον δεν έχουμε παράπονο, είδαμε αθλητή να το κάνει! Εγώ σου λέει θα βάζω τα γκολ στο πραγματικό γήπεδο κι εσύ θα προσπαθείς να με μιμηθείς στο εικονικό χορτάρι της οθόνης σου! Τρομερό! Δεν πρέπει να ’χουμε παράπονο! Την ζήσαμε κι αυτήν την πονηριά!
Έτσι σαν φυσικό επακόλουθο, ήρθε ο εκσυγχρονισμός. Ο βίαιος και χυδαίος εκσυγχρονισμός! Και εδώ ακριβώς είναι το σημείο που συναντάται το κράτος με τον πολίτη για να διαβρώσει την σκέψη του και κάθε διάθεση του Έλληνα να στηθεί στα πόδια του και να πάρει πίσω την χαμένη του αξιοπρέπεια, δηλαδή να επαναστατήσει. Ως εκ τούτου το iPod ή το playstation, έγιναν πολιτισμική ταυτότητα των Ελλήνων, πολιτισμική ταυτότητα όμως, προς αναξιοπρεπή λόγω! Λόγω ασύμβατο και αναίτια επαναστατικό προς την αρχοντική αξιοπρέπεια που είχαν οι Έλληνες. Πλέον οι Έλληνες είδαν στην «αγορά» την πηγή της ταυτότητας τους, η αγορά έγινε η γνώση του εαυτούς τους, η αγορά έγινε η συμμετοχή τους στα κοινά, κι η αγορά τους έδινε έναν τρόπο ένταξης στην κοινωνία. Η αγοραστική δύναμη έγινε η κοινωνική ταυτότητα του Έλληνα, η ελευθερία του ήθους του στους δρόμους των πόλεων και η συμμετοχή του στα κοινωνικά γεγονότα. Όμως αυτή η μανία για αγοραστική δύναμη, έδεσε τον Έλληνα και τον έκανε εν αγνοία του πιόνι στα χέρια του συστήματος. Ύπουλα και παμπόνηρα τον μετέτρεψε από ενεργό πρωτοστάτη των εξελίξεων στην δημοκρατία, σε ενσωματωμένο και πειθήνιο όργανο του κομματικό συστήματος διότι ο εχθρός της δημοκρατίας είναι η κομματικοποίηση του λαού.
Και η κομματικοποίηση της κοινωνίας, οδηγεί στο κομμάτιασμα του έθνους, διότι το κόμμα σημαίνει κομμάτι από το σύνολο.
Μας διαίρεσαν τελικά, και αφού μας πήραν τα εργατικά μας δικαιώματα και έκοψαν σε μικρά μικρά κομματάκια (διαμέσου του κόμματος) – τώρα είναι έτοιμοι να μας πουλήσουνε. Που να μας πουλήσουν; Μα φυσικά, στις αγορές. Πωλείται η Ελλάδα στις αγορές του κόσμου, στο διεθνή κεφάλαιο, για φθηνότερα πανωτόκια και επιτόκια, που να τους πάρει ο διάολος και να τα πανωτόκια και τα επιτόκια, και την αγορά χρήματος και τους χρηματέμπορους και τους σωματέμπορους!
Use Facebook to Comment on this Post