Οι άτυχοι που δεν κατάφεραν να γευματίσουν στο διάσημο εστιατόριο…
Η δημοπρασία οργανώνεται από τον οίκο Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ και στη Νέα Υόρκη και εκτός από τα δύο δείπνα θα δημοπρατηθούν το κελάρι του εστιατορίου, ο εξοπλισμός του και διάφορα διαφημιστικά.
«Είναι μια μοναδική εμπειρία να δειπνήσεις με έναν από τους πλέον δημιουργικούς σεφ στον κόσμο» δήλωσε ο Τζέιμι Ρίτσι, επικεφαλής του τμήματος κρασιών του Sotheby’s.
Τα κέρδη από τη δημοπρασία θα διατεθούν για το elBulli Foundation, ένα γαστρονομικό κέντρο που θα ανοίξει στην Ισπανία το 2014.
Ο 50χρονος Αντριά, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοριακής γαστρονομίας, ήταν επί 27 χρόνια επικεφαλής του εστιατορίου, το οποίο τέσσερα συνεχόμενα χρόνια κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου στον κόσμο και έχει τιμηθεί με τρία αστέρια Μισελέν.
Η τιμή εκκίνησης για το ένα δείπνο με τον Αντριά στο εστιατόριο του αδελφού του στην Βαρκελώνη, θα ξεκινήσει από τα 5.000 δολάρια.
Use Facebook to Comment on this Post