Από το 2008 και μέχρι σήμερα βλέπω συνεχεία να γράφονται διάφορα άρθρα και ανακοινώσεις , περί συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και όλοι μα όλοι αναφέρονται γύρο από δικαιούχους του δημοσίου και μόνον .!!!
Λες και δεν υπάρχουν άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που είναι και ο μονός τομέας που εξακολουθεί ακόμα να πληρώνει και να στηρίζει τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ το δημόσιο χρόνια τώρα όλοι το γνωρίζουμε ότι δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία , συν ότι φάγανε και τα αποθεματικά των ταμείων.!!! και έρχομαι στο δια ταύτα και ρωτώ και ελπίζω να πάρω κάποια απάντηση.
Για τα άλλα ταμεία με τον νόμο κουτρουμάνη αύξησε σε όλες τις κατηγορίες τον ασφαλισμένων προοδευτικά πχ. Στα βαρέα μετά το 2010 κατά ένα εξάμηνο κάθε χρόνο κλπ. Υπάρχει και μια κατηγορία εργαζομένων που εργαζόταν στα μηχανουργεία με ειδικότητες όπως τορναδόροι-εφαρμοστές-μηχανοτεχνίτες κ.λ.π. εργαζόταν με άλλες ειδικότητες πλάι -πλάι που αυτοί ήταν στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά εμας δεν μας είχαν εντάξει στα βαρέα !!!και έτσι ήμασταν ενταγμένοι Στον τομέα τον μεικτών ενσήμων και δινόταν η δυνατότητα για συνταξιοδότηση , δινόταν η δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν, με δυο προϋποθέσεις , ανεξαρτήτου ηλικίας με όριο συμπληρωμένος το 53 έτος ηλικίας και 37 χρόνια εργασίας με 11 100 πραγματικά ένσημα χωρίς δικαίωμα εξαγοράς ούτε του στρατού και με 10500 ένσημα στο 60 έτος ηλικίας . δύσκολο να το πιάσεις αυτό το νούμερο το 11 100 , και ίσχυε μόνον για τα μεικτά, σε όλες τις άλλες της κατηγορίες ήταν 35 χρόνια εργασίας και 10500 ένσημα!!! (σημείωση κανένας Έλληνας εργαζόμενος δεν έφτανε σ΄ αυτή την ποσότητα ενσήμων των 11 100.θα έπρεπε να έχεις εργασία καθημερινά για 37 χρόνια! Δύσκολο , άλλα για μερικούς υπαρκτό.
Ασφαλισμένοι από το Αύγουστο 1974 στον ιδιωτικό τομέα με μεικτά ένσημα με τον νόμο κουτρουμάνη Έγινε η χειρότερη τιμωρία μόνον σε μια κατηγορία εργαζομένων , βάρβαρη πως αλλιώς να την χαρακτηρίσω επιφυλάσσομαι, Όσοι πρόλαβαν μέχρι 31-12-2010 έχει καλός οι υπόλοιποι? από 1-1-2011 αύξησε πέντε χρόνια αυτόματος πάνω!!! και ρωτώ
1ον βάση Ελληνικού συντάγματος περί ισότητας ελλήνων πωλητών , που είναι η ίση μεταχείριση του Έλληνα πολίτη αργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο? Γιατί γίνεται διάκριση ? δεν λέω να καταργηθεί στο δημόσιο η 37ετηα ανεξ. Ηλικίας αλλά γιατί να μην ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα? Που ίσχυε και τον κατάργησε?
2ον αυτή την στιγμή 17-6-2015 αρκετοί από εμάς τους παλαιούς εργαζόμενους ασφαλισμένους πριν το 1983 έχουμε 12 200 ένσημα με 41 χρόνια ανελλιπώς εργαζόμενοι και ηλικίας σήμερα 56 χρονών και δεν γνωρίζουμε εάν και πότε θα συνταξιοδοτηθούμε, ποιος θα ασχοληθεί για αυτή την κατηγορία των εργαζομένων?
Μία άλλη αδικία είναι , αφού έχουμε συμπλήρωση τις προϋπόθεσης 12000ενσημα και 40 χρόνια εργασίας και περιμένουμε το 58ο έτος της ηλικίας μας, εφόσον δεν αλλάξει κάτι, γιατί να συνεχίζουμε να πληρώνουμε εισφορές, εμείς εάν προλάβουμε θα έχουμε πληρώσει από 600 εως 1000 ένσημα παραπάνω χωρίς να ισχύουν στον υπολογισμό της σύνταξης ?
ΥΣ…Κάποτε η δημοσιογράφοι έψαχναν σαν τα λαγωνίκα να βρουν την είδηση, να στηλιτευόσουν την αδικία και να ενημερώσουν ! τώρα γιατί αναλώνονται με τις έτοιμες ειδήσεις που προμηθεύουν τα διάφορα κέντρα συμφερόντων και χωρίς να τα φιλτράρουν τα αναδημοσιεύουν? Φυσικά δεν συμβαίνει με όλους υπάρχουν και λίγες δυστυχώς εξαιρέσεις,
Ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε στην ιστοσελίδα σας και συγχωρέστε μου για τυχών ορθογραφικά λάθη.
Με τιμή
Παπανικολάου Βασίλειος
Use Facebook to Comment on this Post