Νιώθετε τα πόδια σας κουρασμένα; Σωτήριες συμβουλές για να τα ανακουφίσετε…

Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι με το που τελειώνουν τη δουλειά τους αισθάνονται τα πόδια τους κουρασμένα και ψάχνουν γρήγορες λύσεις για να τα ξεκουράσουν, τότε οι παρακάτω συμβουλές χαρακτηρίζονται… σωτήριες! Πάρτε μια γρήγορη ματιά σε τρόπους ώστε να ανακουφίσετε τα βαριά, κουρασμένα και πρησμένα σας πόδια!…
Μετά από μια κουραστική μέρα, μουλιάστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και άλατα Έψομ (Epsom) για την καλύτερη ανακούφισή τους. Εναλλακτικά, κάντε ποδόλουτρο με ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει θαλασσινό αλάτι και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από μέντα και δεντρολίβανο. Θα σας ξεκουράσει και θα κάνει το δέρμα σας πολύ απαλό.

Kάντε σκοτσέζικο ντους! Bάλτε τα πόδια σας στην μπανιέρα και ρίξτε εναλλάξ δροσερό και χλιαρό νερό. Kάθε εναλλαγή πρέπει να κρατάει τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. H εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού «εκγυμνάζει» τα αγγεία των ποδιών, καθώς συστέλλονται και διαστέλλονται και έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Κάντε μασάζ στα πόδια σας με λάδι και δώστε τους το «φιλί της ζωής». Συγχρόνως θα μπορούσατε να κάνετε μασάζ στα πόδια σας με μια αντιφλεγμονώδη κρέμα!

Αποφεύγετε να φοράτε σφιχτά παπούτσια και προτιμήστε ένα πιο άνετο ζευγάρι. Είναι καλό να γνωρίζετε πως η κακή επιλογή υποδημάτων (αλλά και τα ψηλοτάκουνα για τις γυναίκες) αποτελούν τους κύριους παράγοντες για τους πόνους στα πόδια!

Μια φορά το μήνα κάντε πεντικιούρ ενώ αν συνεχίσετε να έχετε πόνους στα πόδια επισκεφθείτε επαγγελματίες για ένα μασάζ ρεφλεξολογίας. Με αυτόν τον τρόπο τα πόδια σας θα «χαλαρώσουν» και ο πόνος θα εξαφανιστεί!

Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να απαλύνετε τον πόνο από τα πόδια σας είναι να τοποθετήσετε κάτω από τα πόδια σας μια μπάλα του τένις ή έναν πλάστη ή ακόμα και ένα μπουκάλι ποτού και να τα κινείτε προς, πίσω! Πρόκειται για ένα πολύ καλό μασάζ για τα πέλματα σας!

Ένας άλλος τρόπος ανακούφισης των κουρασμένων ποδιών σας είναι να ξαπλώσετε στο κρεβάτι δίχως να έχετε μαξιλάρι στο κεφάλι σας και στη συνέχεια να σηκώσετε τα πόδια σας, ώστε να σχηματίζετε ορθή γωνία και μετρήστε 25-30 δευτερόλεπτα. Η εν λόγω άσκηση συμβάλλει στην ορθή κυκλοφορία του αίματος βοηθώντας το να μεταφέρεται προς τον εγκέφαλο και τις υπόλοιπες βασικές αρτηρίες και κατά συνέπεια να αισθάνεστε καλύτερα.

Μείνετε καθιστοί με τα πόδια στηριγμένα στο έδαφος. Κουνήστε τα δάχτυλα πάνω-κάτω. Αυτό θα μειώσει την εσωτερική στροφή των ποδιών και το τέντωμα των μυών, βοηθώντας, συγχρόνως, να «εξαφανιστεί» η κόπωση και ο πόνος στα πόδια.

Τέλος, πείτε «ναι» στην άσκηση. Το ποδήλατο και το κολύμπι, είναι ιδανικές ασκήσεις για πόδια με φλεβικά προβλήματα.

Συμβουλή: Περπατήστε στην ακροθαλασσιά με τα πόδια βουτηγμένα μέχρι τους αστραγάλους στη θάλασσα για καλύτερη ανακούφιση των κουρασμένων ποδιών σας!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *