Ποιος είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν είναι ήδη μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού;
(Μην ψάχνετε ποιος είναι ο ειδικός σκοπός).
Mας πήραν στο ψιλό τα διεθνή ΜΜΕ. Για την ακρίβεια η γερμανική μηχανή περνάει στην αντεπίθεση και διαρρέει πρόσωπα και στιγμιότυπα από την περίφημη δραματική Σύνοδο Κορυφής της 12ης και 13ης Ιουλίου. Οπως μεταδίδει το Mega εκείνο το δραματικό βράδι τα ηνία της διαπραγμάτευσης τα είχε πάρει ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, ο οποίος εκτός από σύμβουλος του Βαρουφάκη ήταν και σύμβουλος του Τσίπρα.
Μάλιστα κατάθεσε και προτάσεις στον Βόλφαγκ Σόιμπλε για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζει η Die Welt.
Ο Γκλέν Κιμ, ο οποίος διετέλεσε πρώην σύμβουλος της Lehman Brothers και όταν η επενδυτική τράπεζα βάρεσε κανόνι ανέλαβε την εκκαθάρισή της είναι χωμένος σε όλες τις χρεοκοπίες!
Στις μεγάλες κρίσεις των τελευταίων ετών ο Γκλεν Κιμ ήταν συχνά παρόν, γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag στην διαδικτυακή της έκδοση. Για περισσότερα από 20 χρόνια ο αμερικανός εργαζόταν για την Lehman Brothers και μετά την χρεοκοπία της ήταν επί δύο χρόνια επιφορτισμένος με την εκκαθάρισή της. Με το ξέσπασμα της ευρωκρίσης και τη δημιουργία των μηχανισμών στήριξης EFSF και ESM ο Κιμ διετέλεσε σύμβουλος για την Γερμανική Χρηματοπιστωτική Υπηρεσία. Και αργότερα εκπόνησε για την ισλανδική κυβέρνηση σχέδιο για την άρση των capital controls που επιβλήθηκαν το 2008.
Προς το παρόν ο 52χρονος είναι σύμβουλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Welt am Sonntag o Έλληνας πρωθυπουργός πήρε μαζί του τον αμερικανό ειδικό στην δραματική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 12 και 13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.
Στη Σύνοδο, που άνοιξε τον δρόμο για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άφησε για λίγο τα ηνία της διαπραγμάτευσης στα χέρια του Κιμ, υποστηρίζουν άτομα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις. Πιο συγκεκριμένα ο Γκλεν Κιμ συμμετείχε την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για να διατυπώσει μια συμβιβαστική λύση για το σχεδιαζόμενο ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων προτάθηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 11 Ιουλίου. Στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την επομένη, το Ταμείο ήταν το, με διαφορά, πιο διαφιλονικούμενο ζήτημα .
Η αντιπρόταση για το Ταμείο που κατάθεσε η ελληνική πλευρά τη νύχτα της Συνόδου Κορυφής προέρχονταν, όπως όλα δείχνουν, από τον Γκλεν Κιμ. Κυρίως όμως η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επέκρινε ότι η ελληνική αντιπρόταση (πριν μπει στην μάχη εκείνης της νύχτας ο Γκλέν σκορπίζοντας ηδονή στην Ρόζα, την ΚΟΕ και τις λοιπές συνιστώσες) ήταν διατυπωμένη πολύπλοκα και δυσνόητα.
Τότε ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών ζήτησαν την βοήθεια του Γκλεν Κιμ στις διαπραγματεύσεις.
(Τίνος θα ζητούσαν; Του Φλαμπουράρη ή του Μιχόπουλου;)
Στην διατύπωση της συμβιβαστικής λύσης συμμετείχε από ελληνικής (!) πλευράς ο (ελληνοποιημένος αλά Ρότσα Μπουμπλής) Κιμ και από την πλευρά των πιστωτών μεταξύ άλλων η Αγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Ντόναλτ Τουσκ.
Ούτε ο Γκλεν Κιμ, ούτε οι εκπρόσωποι του κ. Τσίπρα ή του κ. Τσκαλώτου θέλησαν να απαντήσουν σε σχετικά ερωτήματα της εφημερίδας.
Από γερμανικής πλευράς εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «είναι ζήτημα αρχής να μην δίδονται πληροφορίες για εμπιστευτικές συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους», και ότι η καγκελάριος «δεν γνωρίζει» κάποιον Γκλεν Κιμ.
Τους περασμένους μήνες πάντως ο Γκλεν Κιμ δεν μίλησε δημόσια για το ρόλο του ως συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης. Ενώπιον της Welt am Sonntag επιβεβαίωσε ωστόσο ότι εξακολουθεί να εργάζεται για λογαριασμό της κυβέρνησης. Σε σχετική ερώτηση την περασμένη Τρίτη απάντησε ότι βρίσκεται στου Μαξίμου και συμβουλεύει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (“Am at Maximos, helping Euklid”).
Αρχικά είχε δεχθεί να απαντήσει σε ερωτήματα της γερμανικής εφημερίδας. Φαίνεται όμως ότι άλλαξε γνώμη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας!!!
(Που να φανταζόντουσαν οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος, ότι ψηφίζοντας Τσίπρα θα τους προέκυπτε ένα πρώην στέλεχος της Lehman Brothers να διαπραγματεύται για τα ελληνικά συμφέροντα…)
(-Τασία ρίξε στο κορμί μου Wi-Fi να πυρποληθώ…)