ΕΟΖ και σκλαβιά

Πριν από περίπου δυο αιώνες, η “εξελιγμένη” δύση, φόρτωνε κατά εκατοντάδες τους σκλάβους από την Αφρική, για να καλύψει τις εργασιακές της ανάγκες…

Με μόνο αντίκρισμα για την “προσφορά” τους φαΐ, νερό και στέγη και στις καλύτερες των περιπτώσεων ιατροφαρμακευτική περίθαλψη -για να είναι μακράς διαρκείας η προσφορά- άρχοντες και δούλοι συνυπήρχαν. Σήμερα, στην εξελιγμένη Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, οι τάξεις των νεοαστέγων και των νεόπτωχων –οι οποίοι μεγαλώνουν ποσοστιαία με μεγάλη ταχύτητα- θα παρακαλούσαν να έρθει ένας τέτοιος άρχοντας, ο οποίος να μπορεί να τους εξασφαλίσει φαγητό, στέγη, θέρμανση, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αν αθροίσουμε τους ανθρώπους που κοιμούνται στο δρόμο λόγο της ανεργίας, τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους, χαράτσια και κοντεύουν να μπουν φυλακή και όλους αυτούς οι οποίοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την εξαθλίωση, θα δούμε φίλοι μου ότι βγαίνει ένα πολύ μεγάλο νούμερο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των 20,000 άστεγων και των 3.900.000 Ελλήνων οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας –σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ του 2012- έχει δημιουργηθεί από τους παραπάνω λόγους· όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι σίγουρο πως θα αντάλλαζαν τον ύπνο στο πεζοδρόμιο με ένα δωμάτιο χειμώνα- καλοκαίρι, ένα πιάτο φαγητό -έστω και κακής ποιότητας- με αδιάλειπτη εργασία χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα. Μετά λοιπόν τους νεόπτωχους και τους νεοαστέγους είναι καθοδόν και οι σκλάβοι νέας γενιάς, οι οποίοι σε μεγάλες εταιρίες έχουν αρχίσει ήδη να απασχολούνται στο πλαίσιο μορφής προσχεδίου . Στο Ρέθυμνο υπάρχει μονάδα παραγωγής κρέατος η οποία απασχολεί ινδούς -επειδή δεν τρώνε κρέας λόγο θρησκείας- και η διαβίωση τους γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ενώ η αμοιβή τους δεν ξεπερνάει τα 450 ευρώ μηνιαίως. Το ίδιο συμβαίνει και στα Χανιά, σε μονάδα παραγωγής αρτοσκευασμάτων και αυτό ίσως να μην ακούγεται πολύ βαρύ αλλά πάνω σε αυτήν την προσχεδιαστική φόρμα, έρχεται να πατήσει με χειρότερα δεδομένα η τελική εφαρμογή που λέγεται ΕΟΖ (ειδικές οικονομικές ζώνες) σαν να λέμε κοινωνικές γκρίζες ζώνες.

Η τελική φάση αυτής της νεοταξικής εφαρμογής, έρχεται να προστεθεί ως συνώνυμο της ανάπτυξης, με ειδικό φορολογικό, εργασιακό και διοικητικό καθεστώς από μεγάλες πολυεθνικές οι οποίες θα δημιουργήσουν κράτος εν κράτη. Το μόνο το οποίο θα λείπει θα είναι η ταμπέλα “Η εργασία απελευθερώνει” για να είναι ένα ακριβές αντίγραφο της ταμπέλας του στρατοπέδου εργασίας “Άουσβιτς”. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η καταστροφική φόρμα της παγκοσμιοποίησης, έρχεται μετά από μελέτη των “ειδικών” να κάνει το ντεμπούτο της στην Θράκη και με όλα τα παραπάνω που έχουν ειπωθεί αντιλαμβανόμαστε ότι ο πληθυσμός εκεί θα υποστεί μια τρομακτική αλλοίωση στην σύνθεση του αφού το ιδιότυπο διοικητικό καθεστώς θα επιτρέπει να απασχολητε μεγάλος αριθμός αλλοδαπών χωρις έλεγχο. Αντί οι πολυεθνικές να στήνουν επιχειρήσεις στην Ινδία και το Πακιστάν, θα έρχονται στην Θράκη και στις άλλες υποψήφιες περιοχές για ΕΟΖ και θα απολαμβάνουν και τις διαμαντένιες ακρογιαλιές και τον υπέροχο ήλιο της Ελλάδας. Η αντίσταση από ανθρώπους και φορείς της Θράκης είναι σθεναρή και έχει αποτελέσματα. Για παράδειγμα η εταιρία η καναδική “eldorado “, η οποία δραστηριοποιείται στην εξόρυξη χρυσού, υπέστη μια μεγάλη ήττα στην προσπάθεια της να ξεκινήσει εργασίες στην περιοχή. Ελπίζω, βοηθώντας ο καθένας από το μετερίζι του, να κερδίσουμε και τον πόλεμο στο τέλος αντί να δεχθούμε παθητικά τη δημιουργία του επερχόμενου Άουσβιτς που λέγεται ΕΟΖ. Αν κοιτάζουμε λίγο πιο ψηλά και πιο μακριά θα δούμε ότι ό Θεός ευλόγησε και τα εδάφη μας, τα οποία είναι πολύ πλούσια σε πολύτιμα πετρώματα όπως ο Ζεόλιθος σε αυτήν την περιοχή. Ο Ζεόλιθος είναι ένα ορυκτό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλούς τομείς ( γεωργία, ιατρική, διατροφολογία, φαρμακευτικής κ.α.) η εξόρυξη του είναι εύκολη και φιλική προς το περιβάλλον εν αντίθεση με το χρυσό που για την εξόρυξη του χρησιμοποιήστε κυάνιο, και αρσενικό που ειναι καταστροφικό και για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο. Μερικές φορές ψάχνουμε τη λύση του προβλήματος μας στον ουρανό ενώ την πατάμε, η λύση είναι μπροστά μας μένει να επιστρατευσουμε τα συναισθήματα μας και να φτάσουμε στην απόφαση, ο Νίκος Λυγερός είχε πει παλιότερα σε μια ομιλία “Το ότι είμαστε μια μικρή χώρα, δεν σημαίνει ότι είμαστε και ένας μικρός ενεργειακός παίκτης στην γεωπολιτική σκακιέρα ” όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε αυτόν τον ορισμό τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η ανάκαμψη για την πατριδα μας σε όλους τους τομείς.

Γράφει ο Κωστής Δαμαβολίτης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *