Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, πραγματοποίησε, χθες, η υφυπουργός Υγείας, κυρία Φωτεινή Σκοπούλη, στο πλαίσιο διατύπωσης στρατηγικής για την…
προώθηση της ελληνικής διατροφής και επιχειρώντας να υποστηρίξει τις διατροφικές προτεραιότητες που σχετίζονται με μοναδικές ελληνικές ποικιλίες.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε η προοπτική να υπάρξει ο επιστημονικός διαχωρισμός μεταξύ μεσογειακής και ελληνικής διατροφής, ώστε να προκύψει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ελληνικής διατροφής, η οποία έχει ποικιλία, τοπικά χαρακτηριστικά και πολλαπλασιαστικό όφελος εφ’όσον συνδέει τις τοπικές κοινωνίες με έθιμα και παραδόσεις.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η προσπάθεια του Υπουργείου έχει πιλοτικό χαρακτήρα και θα προσφέρει υπηρεσίες στον τουρισμό, του οποίου η αναβάθμιση αποτελεί εθνική προτεραιότητα.
Πηγή: protothema.gr
Use Facebook to Comment on this Post