Παπανδρέου: Η οικογένειά μου δεν είναι δυναστεία

Επιμένει ο πρώην πρωθυπουργός: «Θα τα είχαμε καταφέρει με το … δημοψήφισμα»

Δεν του βγαίνει με τίποτα από το μυαλό το θέμα του…

δημοψηφίσματος. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου που εξακολουθεί να πιστεύει ότι το δημοψήφισμα θα ήταν λύση μιας και το ανέφερε για ακόμη μια φορά μιλώντας στο Columbia.

Την πεποίθησή του ότι η απόφασή του να ζητήσει δημοψήφισμα ήταν σωστή και ότι εφόσον αυτό διεξαγόταν θα το κέρδιζε επανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου μέφθηκε τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας εννοώντας χωρίς να τους κατονομάσει την Ανγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί για τη στάση που τήρησαν απέναντι στην πρότασή του και σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να στηρίζεται πλέον στις αποφάσεις μιας ελίτ.

«Οι δυναστείες συνήθως δεν εκλέγονται. Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου. Πάλεψα μάλιστα για δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα μου, όπως η άμεση εκλογή. Εκλέχτηκα δύο φορές έτσι».

«Και ξέρετε, υπάρχουν οικογένειες και οικογένειες. Ο δικός μου παππούς πήγε έξι φορές εξορία και φυλακή -παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας- παλεύοντας για τη Δημοκρατία. Ο πατέρας μου και αυτός δύο φορές. Επομένως, δεν ήταν ποτέ υπόθεση μίας δυναστείας, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη Δημοκρατία».

Με αυτά τα λόγια επέλεξε να απαντήσει σε ερώτηση που δέχθηκε μιλώντας στο Columbia ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και αφορούσε τη δυναστεία στην οποία ανήκει.

Ρωτήθηκε επίσης γιατί δεν λέει ότι «στην Ελλάδα τα κάναμε θάλασσα πριν το 2009» και δεν το παραδέχθηκε:

«Τα κάναμε θάλασσα σε διάφορες περιόδους» είπε, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτό είπε στην αρχή όταν μίλησε για πολλή σπατάλη και διαφθορά στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε.

«Αλλά το είπα γιατί ήθελα να τα αλλάξω αυτά, όχι να τα κρύψω. Και αρχίσαμε πράγματι τις αλλαγές. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όλες οι δημόσιες δαπάνες στο διαδίκτυο, απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημόσιο ακόμη και ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις ευθύνης», συνέχισε, εκμυστηρευόμενος ότι αυτό που τον στενοχωρεί είναι ότι «η λιτότητα δημιούργησε πόνο που επιβράδυνε τις μεταρρυθμίσεις».

«Έχουμε λοιπόν ως χώρα τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και αλλού ευθύνες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *