xOrisOria News

Οι γονείς είχαν πεθάνει αλλά τα παιδιά έπαιρναν τις συντάξεις τους

Εισέπρατταν παράνομα τα τελευταία χρόνια τις συντάξεις των θανόντων γονέων τους από το ΙΚΑ. Η απάτη τους ξεσκεπάστηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών από τη διοίκηση του Ιδρύματος.
Ειδικότερα,…
στην πρώτη περίπτωση 54χρονη έλαβε συνολικά περίπου 30.000 ευρώ, καθώς συνέχιζε να παίρνει από τον Φεβρουάριο του 2010 τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της. Με πλαστές εξουσιοδοτήσεις τις οποίες δήθεν είχε υπογράψει ο αποθανών, τον απέγραψε ως συνταξιούχο του ΙΚΑ χρησιμοποιώντας πλαστές σφραγίδες θεώρησης του γνησίου της υπογραφής και σφραγίδες αστυνομικών υπηρεσιών.
Στη δεύτερη περίπτωση 65χρονη εισέπραττε από τον Μάρτιο του 2012 τη σύνταξη της θανούσας μητέρας της, λαμβάνοντας συνολικό ποσό άνω των 10.000 ευρώ. Απέγραψε και αυτή την αποθανούσα μητέρα της ως συνταξιούχο, με πλαστή εξουσιοδότηση και φωτοαντίγραφο ταυτότητας της μητέρας της, με πλαστή και τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής. Στην κατοχή των δύο γυναικών βρέθηκαν και τραπεζικές κάρτες ανάληψης, που είχαν εκδοθεί με τα στοιχεία των γονέων τους. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν εις βάρος τους αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Πηγή: tanea.gr

Use Facebook to Comment on this Post