“Δεν υπάρχουν πλέον ενδείξεις ζωής κάτω από τα ερείπια” του κτιρίου που κατέρρευσε την Τετάρτη στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσαν σήμερα τα συνεργεία διάσωσης, ενώ…
“Κατά τα φαινόμενα δεν υπάρχουν πλέον ενδείξεις ζωής κάτω από τα ερείπια”, δήλωσε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Μπανγκλαντές Αχμεντ Αλι τέσσερις ημέρες μετά την τραγωδία.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι μηχανήματα καθαρισμού του σημείου αρχίζουν από σήμερα το μεσημέρι τις εργασίες για την απομάκρυνση κομματιών τσιμέντου και σοβάδων, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθούν τυχόν επιζώντες. “Με τον στρατό, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε βαρύ εξοπλισμό όπως γερανούς, για να απομακρύνουμε τους σοβάδες και τα κομμάτια τσιμέντου.
Η ελπίδα μας είναι να μπορέσουμε να βρούμε κάποιους επιζώντες κάτω από τα ερείπια”, διευκρίνισε. Η κατάρρευση το πρωί της Τετάρτης του Ράνα Πλάζα, ενός οκταώροφου κτιρίου που κατασκευάστηκε χωρίς να έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες στο Σαβάρ, ένα προάστιο στη Ντάκα, προκάλεσε οργή και θύελλα αντιδράσεων για τις επισφαλείς συνθήκες εργασίες. Στο κτίριο λειτουργούσαν πέντε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων για λογαριασμό δυτικών εταιριών.
Από την Τετάρτη τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι έχουν διασωθεί, μεταξύ τους τέσσερις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αλλά τα ξημερώματα, οι τελευταίες εκκλήσεις για βοήθεια που προέρχονταν από ένα μπλοκ τσιμέντου και χάλυβα σίγησαν.
Σύμφωνα με την ένωση κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων του Μπανγκλαντές, τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι εργάζονταν στο κτίριο που κατέρρευσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ