xOrisOria News

Eπιστροφή στο αντάρτικο πόλης

Θα ζήσουμε επιστροφή στο αντάρτικο πόλης με μαζικά κτυπήματα λένε οι ειδικοί. Ασύλληπτοι όπως το 80-81 οι τρομοκράτες. Τους “τρέφει” όπως και τότε η εξαθλίωση.


Επιστροφή στο αντάρτικο πόλης του 2008-2009, αλλά και σε αυτό των μαζικών τυφλών επιθέσεων των τελών της δεκαετίας του ’70 και των αρχών της δεκαετίας του ’80, είναι βέβαιο πλέον ότι βιώνει η χώρα.

Η νέα γενιά δεν άργησε να ξεφυτρώσει, μετά τα καίρια κτυπήματα που δέχθηκαν μεταξύ 2009-2010 και την εξάρθρωση δύο βασικών τρομοκρατικών οργανώσεν που έπνιξαν στο αίμα την χώρα, του “Επαναστατικού Αγώνα” και της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”.

 Φυσικά λείπει από τον κατάλογο των “εξαρθρωμένων” τρομοκρατικών οργανώσεων η αιματοβαμμένη, αλλά και μυστηριώδης “Σέχτα των Επαναστατών” που χρεώνεται με αρκετές δολοφονίες, όπως αυτή του δημοσιογράφου Σ.Γκιόλια.

Να σημειώσουμε ότι στην δεκαετία του ’80 κτυπήματα όπως αυτά στο The Mall, απείρως πιο καταστοφικά βέβαια, έμειναν ατιμώρητα, μέσα στο περιβάλλον “κοινωνικής ανοχής” που απολάμβαναν οι τρομοκράτες: Διαλυμένα τα Σώματα Ασφαλείας, διαλυμένες και οι υπηρεσίες πληροφοριών μετά το 1974, ενοχοποιημένοι οι διώκτες των τρομοκρατών για την “χούντα”, ιδανικό το περιβάλλον γα να ανθήσουν τρομοκρατικές οργανώσεις που προσέφεραν πολλά στο να αλλάξει ο κοινωνικός και πολιτικός χάρτης της χώρας-προς το χειρότερο φυσικά.

Στις 19 Δεκεμβρίου του 1980 εμπρηστικός μηχανισμός κατακαίει το ελληνικό “Harrods”, το Μινιόν και το ίδιο βράδυ το ίδιο συμβαίενι στο κατάστημα «Κατράτζος Σπορ». Την ευθύνη για τις επιθέσεις είχε αναλάβει με προκήρυξη η «Ε.Ο. Οκτώβρης ’80».

Κανείς ποτέ δεν συνελήφθη από αυτούς που κατέστρεψαν το μπορικό κάντρο της Αθήνας (ακολούθησαν άλλοι τέσσερις εμπρησμοί πολυκαταστημάτων μετά από έξι μήνες).

Στις 03.07 τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, αυτόπτες μάρτυρες ακούν εκρήξεις στο εσωτερικό του ΜΙΝΙΟΝ και φλόγες να ξεπηδούν από τα παράθυρά του. Ταυτόχρονη εμπρηστική επίθεση έγινε και στην οδό Σταδίου στον Κατράντζο.

 Στο ΜΙΝΙΟΝ έμεινε μόνο ο σκελετός. Ο Κατράντζος, κατέρρευσε.

Οι τρομοκράτες της εποχής ήθελαν να μην μείνει τίποτα όρθιο. Χρησιμοποίησαν μια εμπρηστική ουσία που χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση της φωτιάς.

Τον επόμενο χρόνο πραγματοποιούνται τέσσερις ακόμα εμπρησμοί σε πολυκαταστήματα.

Στις 3 Ιουνίου 1981, πυρπολούνται τα «Κλαουδάτος» και «Ατενέ», ενώ μέσα στις επόμενες τέσσερις μέρες το σκηνικό επαναλαμβάνεται για τα καταστήματα «Δραγώνα» και «Λαμπρόπουλος».

Οι επιθέσεις στα πολυκαταστήματα δεν έχουν εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα και έχουν παραγραφεί δικαστικά.

Το ερώτημα είναι αν τέτοιο κύμα βίας, που υποθάλπτεται από την εξαθλίωση που οδήγησαν την χώρα οι κυβερνήσεις των Μνημονίων, θα έχει συνέχεια. Και ίσως συνέχεια ακόμα πιο φονική. Στην αντιτρομοκρατική το θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαιο και απλά ελπίζουν η δράση να περιοριστεί μόνο σε υλικές ζημιές.

 Σε ότι αφορά την χθεσινή έκρηξη όπως προκύπτει από τις κάμερες που διαθέτει το «The Mall Athens», ο ύποπτος νεαρός με το τζόκεϊ και την τσάντα μπήκε από την είσοδο του σταθμού της Νερατζιώτισας, γεγονός που σημαίνει πως χρησιμοποίησε τον ηλεκτρικό για να φθάσει στο εμπορικό κέντρο.

Αφού άφησε τη βόμβα στο στάντ με τα περιοδικά που βρίσκεται στον 1ο όροφο πίσω από τις κυλιόμενες σκάλες, έφυγε βιαστικά ακολουθώντας – πιθανότατα – αντίστροφη διαδρομή.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες «λένε» πως οι περίπου 200 κάμερες του εμπορικού κέντρου έχουν καταγράψει τις κινήσεις των αγνώστων μόνο που έχουν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους.

Οι κάμερες έχουν δείξει το νεαρό βομβιστή με τζόκεϊ να μπαίνει στο εμπορικό κέντρο, να κινείται στο διάδρομο του 1ου ορόφου, αλλά να μην φαίνεται η σκηνή που αφήνει τη βόμβα στο στάντ…

Ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς «φωτογραφίζουν» οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πίσω από το «τυφλό» χτύπημα στο εμπορικό κέντρο «Mall» στο Μαρούσι.

Η χρησιμοποίηση χύτρας ταχύτητας, μέσα στην οποία τοποθέτησαν τη βόμβα, οι δύο διακόπτες, η εκρηκτική ύλη και γενικά η συνδεσμολογία δείχνει τεχνογνωσία που χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη οργάνωση, αν και μόνο αυτή η διαπίστωση δεν αρκεί, για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Πηγή:defencenet

Use Facebook to Comment on this Post