xOrisOria News

Enchiladas με κοτόπουλο και λευκή σάλτσα

Υλικά για 4 άτομα…

8-10 τορτίγιες σε μεγάλο μέγεθος
2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κονσέρβα ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι sour cream ή γιαούρτι
1 πιπεριά κομμένη σε κύβους πράσινη
Κόλιανδρο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220º C. Ετοιμάστε ένα πυρέξ και λαδώστε το.
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι του τυριού μαζί με το κοτόπουλο. Τοποθετήστε από 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα σε κάθε τορτίγια.

Στη συνέχεια τυλίγετε σφικτά την κάθε τορτίγια και τοποθετείτε μια – μια στο πυρέξ. Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.

Χτυπάμε μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατέψτε την sour cream ή το γιαούρτι με την πράσινη πιπεριά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα enchiladas και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.

Use Facebook to Comment on this Post