Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), η βραδεία αύξηση της αγροτικής παραγωγής και η μεγάλη ζήτηση για βιοκαύσιμα είναι πιθανό να αυξήσουν τις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως κατά την επόμενη δεκαετία…
Ο FAO προειδοποιεί ότι η απουσία νέας αγροτικής γης, τα όλο και υψηλότερα κόστη και οι αυξημένες περιβαλλοντικές πιέσεις είναι οι κύριοι παράγοντες που περιορίζουν την ανάπτυξη.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, σε κοινή έκθεσή του με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, εκτιμά ότι η αγροτική παραγωγή θα παρουσιάσει ετήσια αύξηση κατά 1,5% ως το 2022, μείωση κατά 2,1% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.
Σχετικά, ο Γενικός Διευθυντής του FAO, Χοσέ Γκρατσιάνο ντα Σίλβα, δήλωσε τα εξής:
‹‹Οι υψηλές τιμές των τροφίμων είναι ένα κίνητρο για την αύξηση της παραγωγής και χρειάζεται να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι φτωχοί αγρότες θα επωφεληθούν από αυτές››.