Flippy: Το ρομπότ που ψήνει μπιφτέκια «απολύθηκε» επειδή ήταν πολύ αργό
Youtube
Το ρομπότ είχε εγκατασταθεί σε εστιατόριο της αλυσίδας Cali Burger στην Πασαντίνα για να αντικαταστήσει τους ανθρώπους- ψήστες, ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, μετά από μία ημέρα δουλειάς, απενεργοποιήθηκε για να αναβαθμιστεί ώστε να δουλεύει πιο γρήγορα. Ακόμη, οι εργαζόμενοι του χώρου λαμβάνουν επιπλέον εκπαίδευση για να το βοηθούν να ανταποκρίνεται στη ζήτηση.
Δείτε ακόμα
- Mασκ: Tο 2019 έτοιμο το πρώτο σκάφος για σύντομα ταξίδια στον Άρη 11/03 22:16
- Ρομπότ σπάει το ρεκόρ επίλυσης του Κύβου του Ρούμπικ 09/03 15:06
Ο Flippy, το ρομπότ που «έπιασε δουλειά» την προηγούμενη εβδομάδα σε φαστφουντάδικο στην Καλιφόρνια «απολύθηκε» – απενεργοποιήθηκε επειδή ήταν πολύ αργό.
Το ρομπότ είχε εγκατασταθεί σε εστιατόριο της αλυσίδας Cali Burger στην Πασαντίνα για να αντικαταστήσει τους ανθρώπους- ψήστες, ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, μετά από μία ημέρα δουλειάς, απενεργοποιήθηκε για να αναβαθμιστεί ώστε να δουλεύει πιο γρήγορα. Ακόμη, οι εργαζόμενοι του χώρου λαμβάνουν επιπλέον εκπαίδευση για να το βοηθούν να ανταποκρίνεται στη ζήτηση.
Σύμφωνα με το USA Today, το ρομπότ βρίσκεται ακόμα στη θέση του πίσω από τις σχάρες, αλλά είναι απενεργοποιημένο, και υπάρχει μια ένδειξη πως «θα ψήνει σύντομα», χωρίς όμως να δίνεται ημερομηνία ή χρονοδιάγραμμα.
Θεωρείται πως στο ρομπότ «δόθηκε άδεια» επειδή, εξαιτίας της δημοσιότητας που δόθηκε, προκλήθηκε τεράστιο ενδιαφέρον και προσέλευση πελατών.
Σε ανακοίνωσή της η Miso Robotics, που κατασκεύασε τον Flippy, σημειώνει πως δοκιμάζει τον κώδικα που ελέγχει το ρομπότ, για να μπορεί να ψήνει αρκετά γρήγορα ώστε να ανταποκρίνεται στις παραγγελίες στις ώρες αιχμής. Πριν αρχίσει να λειτουργεί, είχε αναφερθεί πως ο Flippy μπορούσε να ψήνει μέχρι 2.000 μπέργκερ την ημέρα.
Η Cali Burger από την πλευρά της ανέφερε πως συνεργάζεται με το προσωπικό για να μάθουν οι εργαζόμενοι τον καλύτερο τρόπο να προετοιμάζουν τα υπόλοιπα συστατικά των μπέργκερ, έτσι ώστε να διασφαλίζεται πως ο Flippy θα λειτουργεί όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν.
Ο Άντονι Λομελίνο, επικεφαλής τεχνολογίας στην Cali Burger, είπε στη USA Today ότι το προσωπικό της κουζίνας πρέπει να μάθει να κινείται σαν σε «χορογραφία» σε σχέση με τις κινήσεις του βραχίονα με τον οποίο ψήνει το ρομπότ.