xOrisOria News

Ποιο Game of Thrones; Ο Mswati III είναι πιο σκληρός και από τον Τζόφρι

Φανταστείτε ένα ορεινό βασίλειο στην άκρη μιας τροπικής Ηπείρου, όπου μια βασιλική οικογένεια κατέχει την εξουσία εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Μετά από 60 χρόνια βασιλείας, ο ηλικιωμένος βασιλιάς απεβίωσε αφήνοντας πίσω του περισσότερα από 200 παιδιά. Ένας ωστόσο είναι ο εκλεκτός που
αφήνει διάδοχό του.
Επρόκειτο τότε για ένα 14χρονο αγόρι, που για να βασιλέψει έπρεπε να έρθει αντιμέτωπο με τους αδίστακτους και διεφθαρμένους αυλικούς.
Σήμερα έχει την απόλυτη εξουσία.
Κάθε καλοκαίρι διαλέγει και από μια νέα παρθένα την οποία και παντρεύεται. Στη χώρα του η πλειοψηφία των πολιτών είναι φτωχοί αγρότες οι οποίοι οργώνουν τη γη η οποία ανήκει στο παλάτι. Ο βασιλιάς είναι ζάμπλουτος ωστόσο τα χρήματα που κερδίζει τα κρατά για τον εαυτό του, χωρίς να δείχνει τίποτα στους φτωχούς.
Η χώρα έχει μηδενικά κοιτάσματα πετρελαίου αλλά σημαντικό ορυκτό πλούτο σε διαμάντια, χρυσό, αμίαντο, κασσίτερο, σίδηρο.
Στο παλάτι υπάρχουν εντυπωσιακά εξωτικά φυτά και και ζώα ωστόσο στους πολίτες υπάρχει έλλειψη βασικών αγαθών.
Ο Μεγαλειότατος δεν έχει αντιπάλους. Τα πολιτικά κόμματα είναι παράνομα, καθώς και κάθε κριτική της βασιλικής οικογένειας. Ακόμη και η εξύβριση του βασιλιά τιμωρείται με φυλάκιση. Με βασιλικό διάταγμα του 1973 ο Mswati III ήρε το Σύνταγμα και ο βασιλιάς απαγόρευσε κόμματα, νόμους, και βασικές αρχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Βασιλιάς για τον οποίο μιλάμε είναι υπαρκτό άτομο και όχι κάποιος πρωταγωνιστής του Game of Thrones. Πρόκειται για τον βασιλιά Mswati III που κυβερνά τη μικρή Σουαζιλάνδη.
Στέφθηκε Βασιλιάς τον Απρίλιο του 1986, σε ηλικία 18 ετών και 6 ημερών και έγινε ο νεότερος σε ηλικία μονάρχης. Κατακρίνεται από την παγκόσμια κοινή γνώμη λόγω του προκλητικά πολυδάπανου τρόπου ζωής του σε μια τόσο φτωχή χώρα.
Κατέχει λιμουζίνες, αεροσκάφη για τη μεταφορά του, τραπεζικούς λογαριασμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ξένες τράπεζες. Η Σουαζιλάνδη είναι μια χώρα που από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία γίνεται γνωστή ως επί το πλείστον εξαιτίας της σκανδαλώδους ζωής του βασιλιά της και λιγότερο για την ασφυκτική πάταξη των εργασιακών δικαιωμάτων.
Από την άλλη πλευρά το 80% των πολιτών ζουν με λιγότερο από δυο δολάρια την ημέρα. Μείζον πρόβλημα παραμένει η μόλυνση από τον ιό HIV. Πάνω από 40% των εγκύων γυναικών στο κράτος έχουν νοσήσει από AIDS, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν το 2009.

Use Facebook to Comment on this Post