xOrisOria News

Japonica Partners: “Το χρέος της Ελλάδας είναι 60% εάν αφαιρεθούν τα περιουσιακά της στοιχεία” (vid)

Το καθαρό χρέος της Ελλάδας είναι κάτω από το 60% του ΑΕΠ, και όχι στο 175% εάν αφαιρεθούν τα περιουσιακά στοιχέια της Έλλάδας, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Japonica Partners, Πολ Καζέριαν, αποκαλύπτοντας έτσι τον πραγματικό σκοπό υπερχρέωσής της στους δανειστές, για να της αρπάξουν τα “ασημικά”

Το καθαρό χρέος της Ελλάδας είναι κάτω από το 60% του ΑΕΠ, και όχι στο 175%, υποστηρίζει σε συνέντευξή του την “Καθημερινή” ο Πολ Καζέριαν.

Όπως εξηγεί, αυτό προκύπτει αν υπολογιστεί το καθαρό χρέος της Ελλάδας -που ισούται με το ακαθάριστο μείον τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας- βάσει των κανόνων του IPSAS (International Public Sector Accounting Standards), της εκδοχής του GAAP για τον δημόσιο τομέα.

Και προσθέτει ότι αν καταμετρηθούν με τον ίδιο τρόπο τα μεγέθη για άλλες χώρες, προκύπτει ότι το ελληνικό χρέος είναι χαμηλότερο από αυτό της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

Δηλαδη προκύπτει ότι οι θησαυροί που κρύβει η χώρα είναι πολύ περισσότεροι από των προαναφερόμενων χωρών.Αν αναλογιστεί κανείς ότι, ουσιαστικά, συρθήκαμε στο διεθνές νομισματικό ταμείο, με το ίδιο χρέος που παρουσιάζαμε το 2002 (πριν την αναθεώρηση του ΑΕΠ προς τα επάνω, από τον τότε υπουργό οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη), αποκαλύπτεται σ εόλο του το μεγαλείο το έγκλημα αλλά και ο αντικειμενικός σκοπός για τον οποίο έγιναν όλα αυτά. Δείτε την πορεία του χρεόυς από το 1997 μέχρι το 2013.

{1997: 114% ΑΕΠ, 1998: 112,4% ΑΕΠ, 1999: 112,3% ΑΕΠ, 2000: 114% ΑΕΠ, 2001: 114,7% ΑΕΠ, 2002: 120,9% ΑΕΠ, 2003: 119,2% ΑΕΠ, 2004 (χρονιά παχιών αγελάδων): 119,5% ΑΕΠ, 2005: 108,5% ΑΕΠ, 2006: 106,1% ΑΕΠ (2001-2006, αναθεώρηση ΑΕΠ προς τα επάνω), 2007: 105,8% ΑΕΠ, 2008: 109,6% ΑΕΠ, 2009: 125,3% ΑΕΠ, 2010:148.3% ΑΕΠ, 2011:170.3% ΑΕΠ, 2012: 157.2% ΑΕΠ, 2013: 175.1% ΑΕΠ}

Σημειώνεται ότι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2001-2004, εμφανίζεται πριν την αναθεώρηση του προς τα επάνω το 2006.

Το πραγματικό έλλειμμα του 2002, μέρος του οποίου μετατέθηκε σε μελλοντικούς προϋπολογισμούς με τη χρήση χρηματοπιστωτικών παραγώγων (cross currency swaps) και λογιστικών αλχημειών, ήταν 5.2% του ΑΕΠ.Ήταν “λαμογιά” της κυβέρνησης Σημίτη που μας έβαλε στο ευρώ και οι Έλληνες πανηγύριζαν τότε χωρίς να ξέρουν τι τους περίμενε.

Η αύξηση από το 2009 μέχρι το 2012 οφέιλεται στο περιβόητο PSI το οποίο μετέτρεψε ουσιαστικά τα χρέη των τραπεζών σε κρατικά, ενώ το περιβόητο κούρεμα έγινε στις απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών και όχι των δανειστών. Έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία,και στους ομολογιούχους.Δηλαδή μας πήρανε το πορτοφόλι, μας έβγαλαν τα μισά λεφτά, μας το γύρισαν πίσω και εμείς είπαμε “ουφ ξαλάφρωσα”.

Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με φρέσκο χρήμα στο οποίο μπήκαμε εγγυητές οι Έλληνες πολίτες, κάτι που φυσικά σήμαινε επιπλέον χρέος για εμάς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κ.λ.π. Όλα αυτά όμως έχουν πάντοτε ένα σκοπό. Τα “γεράκια” δεν ενδιαφέρονται για λογιστικό “αεροχρήμα” φτιάχνουν από αυτο οσο θέλουν, τους ενδιαφέρει να κατέχουν πραγματικά και χειροπιαστά αγαθά. Όπως νερό, γη, ακίνητα, και ενεργειακοί πόροι.Με αυτά ενας λαός μπορεί να τραφεί, να είναι ανεξάρτητος, να είναι ισχυρός, με ηλεκτρονικά “αερολεφτά” δεν μπορεί. Μπορεί το χρέος να μας το “κατεβάσουν” και άλλο μόλις αποκαλυφθεί το μέγεθος των ενεργειακών κοιτασμάτων, και αυτό θα είναι το “τυρί” για να τα παραδόσουμε ασυζητητί.

Εδώ έπαιξαν το ρόλο τους τα εγχώρια ΜΜΕ που έπεισαν τον κόσμο να αποδεχτεί μια παράλογη μοίρα, και φυσικά σε συνεργασία με το πολιτικό σύστημα που απλά παρέδωσε τον ελληνικό λαό στους ξένους, αφου άλλωστε όπως αποκαλύφθηκε από το σκάνδαλο Siemens οι περισσότεροι πολιτικοί οφείλουν την ύπαρξή τους στον ξένο παράγοντα.

Και συνεχίζει ο Π.Καζέριαν “Με την υιοθέτηση, ωστόσο, αυτού του λογιστικού προτύπου, το πρόβλημα του ελληνικού χρέους δεν εξαφανίζεται. Το χαμηλό επίπεδο χρέους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην μακροχρόνια παράταση που έχουν δώσει οι δανειστές στην Ελλάδα και στη μείωση των επιτοκίων, στο πλαίσιο των διαδοχικών αναδιαρθρώσεων του ελληνικού χρέους. Επιπλέον, η μέθοδος βάσει της οποίας το ελληνικό χρέος υπολογίζεται στο 175% είναι καθορισμένη με ευρωπαϊκή συνθήκη και μπορεί να αλλάξει μόνο με ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.”

Δηλαδή οι Ευρωπαίοι μας δίνουν μειώσεις επιτοκίων όσο περισσότερο ξεπουλάμε τα περιουσιακά μας στοιχεία, ενώ έχουν καθορίσει πως θα υπολογίζεται το χρέος ανεξάρτητα εάν αυτό ευσταθεί ή όχι.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Πολ Καζέριαν βρέθηκε πρόσφατα στη Φρανκφούρτη, για επαφές σχετικές με την «ποινή του 57%», όπως την αποκαλεί, ήτοι το «κούρεμα» κατά 57% που επιβάλλει η ΕΚΤ σε τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, εάν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν ως ενέχυρο για να δανειστούν από αυτή.

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι τα μοναδικά κρατικά που έχει αγοράσει ποτέ η Japonica. «Δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Εμείς ήρθαμε εδώ για να αγοράσουμε εταιρείες» δηλώνει χαρακτηριστικά. Δηλώνει, επίσης, μακροπρόθεσμος επενδυτής στα ελληνικά ομόλογα.Να υποθεσουμε ότι αναφέρεται στην ΔΕΗ, και στην ΕΥΔΑΠ, όχι απλές εταιρείες αλλά διαχειριστές κοινωνικών αγαθών, τα οποία θα στερηθούν χιλιάδες ανήπορων πολιτών. Για το θέμα του νερού παραθέτουμε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Εξάντα του Γ.Αυγερόπουλου, για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Χιλή όπου λένε το “νερό,νεράκι”, που έλαβε χώρα από το ολοκληρωτικό καθεστώς του Α.Πινοσέτ

Use Facebook to Comment on this Post