xOrisOria News

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Julian Gargiulo στο ιταλικό ινστιτούτο

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Julian Gargiulo, ανοίγει τον Κύκλο που είναι αφιερωμένος στους νέους ιταλούς μουσικούς, με την συναυλία πιάνου «Piano Conversations».
Ο Julian Gargiulo φοίτησε στο…
Ωδείο της Βερόνα, στην Ακαδημία της Ρώμης, στο Ωδείο της Μόσχας, στο Ωδείο Peabody του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, και έκανε το διδακτορικό του στις Μουσικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Maryland. Μετά το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης το 1997 που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση της RAI International, εμφανίστηκε σε αίθουσες όπως η Bolshoi Sal στη Μόσχας, το Seymour Theatre στο Σίδνεϊ, το Θέατρο Esplanade στη Σιγκαπούρη, και το Teatro Filarmonico στη Βερόνα.

Εκτός από τις σόλο συναυλίες, συμμετέχει τακτικά και με άλλα μουσικά σύνολα: από τις πρόσφατες συνεργασίες του ξεχωρίζει η συναυλία με την σοπράνο Olga Makarina (Metropolitan Opera), η συναυλία με τον βιολονίστα Lucio Degani (πρώτο βιολί των Solisti Veneti), εκείνη με τον τρομπετίστα Josef Burgstaller (Canadian Brass), και η συνεργασία με την βιολονίστρια Elizabeth Zeltser στα πλαίσια της New York Philharmonic Chamber Series.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο κυκλοφόρησε στην αγορά το έβδομο CD του με τον τίτλο “No Smoking” με μουσικές των De Falla, Chopin, Liszt, Rachmaninoff, Piazzolla και Gargiulo. ΄Εχει οργανώσει επίσης μία σειρά συναυλιών στην Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ασία, την Αυστραλία και την Καραϊβική.

Το πρόγραμμα στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών περιλαμβάνει κομμάτια των: Gargiulo, Chopin, Schumann, Beethoven, Chopin, Debussy, Rachmaninoff, JSBach-J.Brahms.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
F. Chopin / Fantasy-Impromptu
J.S.Bach-J.Brahms- J.Gargiulo / Lullaby
J. Gargiulo / Toccatina
R. Schumann / Arabesque
J.Gargiulo / Intermezzo
L. V. Beethoven / Allegretto
D. Scarlatti / Sonatas
C. Debussy / Claire de Lune
J.Gargiulo / Nikita’s little Feet
S. Rachmaninoff / 2 Preludes
J.Gargiulo / Un italiano ad Atene

“Piano Conversations”
Συναυλία του Julian Gargiulo

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20.00
Auditorium Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, Πατησίων 47

Πηγή: protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post