xOrisOria News

Kορυφαίοι επιστήμονες: Ιδού πως θα είναι ο κόσμος το 2045

4Συχνά, το να προβλέπει κανείς το μέλλον αποτελεί μία ενέργεια με αρκετό ρίσκο, όμως όταν η πρόβλεψη αυτή γίνεται από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, που εργάζονται για το αμερικανικό Πεντάγωνο, τότε τα… πράγματα αλλάζουν.

Με ημερομηνία έκδοσης το 1958, έρευνα του αμερικανικού στρατού προβλέπει το μέλλον, κάνοντας σαφείς αναφορές στην ρομποτική, το GPS και το διαδίκτυο.

Τι θα γίνει όμως το 2045;

Λέγεται ότι το πιο πιθανό είναι η ρομποτική να αλλάξει την μορφή της βιομηχανίας, τα drone να γίνουν μέρος, εκτός των στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών, στην οποία θα κυριαρχούν και τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα.

Όμως οι επιστήμονες της επιτροπής συμβούλων DARPA έχουν ακόμα μεγαλύτερες ιδέες.

Σε βίντεο του περασμένου Οκτωβρίου με τίτλο “Forward to the Future,” τρεις επιστήμονες προβλέπουν το μέλλον, όπως το φαντάζονται σε 30 χρόνια από τώρα.

Σύμφωνα με τον Dr. Justin Sanchez, νευρολόγο που συμμετέχει στο DARPA πιστεύει ότι στο μέλλον οι άνθρωποι θα μπορούν να μετακινούν αντικείμενα μόνο με την δύναμη του μυαλού τους.

“Φανταστείτε πως θα ήταν ο κόσμος αν μπορούσατε να ελέγχετε το περιβάλλον σας” δηλώνει ο Sanchez. “Φαντάσου να μετακινείς έπιπλα στο σπίτι σου μόνο με σήματα του μυαλού σου ή να μπορείς να επικοινωνείς με φίλους και την οικογένειά σου με τηλεπάθεια”, σημειώνει.

Σύμφωνα με τον Sanchez το DARPA δουλεύει, αυτό τον καιρό, πάνω σε νευροτεχνολογία που μπορεί να κάνει την τηλεκίνηση πραγματικότητα.

Η Stefanie Tompkins, γεωλόγος και εκ των επικεφαλής του DARPA βλέπει στο μέλλον τα αντικείμενα να μπορούν να κατασκευαστούν ιδιαίτερα ισχυρά, αλλά ταυτόχρονα πανάλαφρα.

Σκεφτείτε έναν ουρανοξύστη κατασκευασμένο από υλικά σκληρά σαν το ατσάλι, ελαφριά όμως σαν το αφρολέξ.

Πιστεύω ότι το 2045 θα έχει αλλάξει η σχέση μας με τις μηχανές γύρο μας, δηλώσει ο Pam Melroy, αεροναυπηγός και πρώην αστροναύτης.

Θα έρθει ο καιρός που απλά θα χρειάζεται να μιλάς στα πράγματα ή να κάνεις την δουλειά σου πατώντας απλά ένα κουμπί.

Π.χ. για να προσγειωθεί ένα αεροπλάνο χρειάζεται μία σειρά κατάλληλων ενεργειών, με όλα τα βήματα να πρέπει να γίνουν στον κατάλληλο χρόνο. Στο μέλλον όλα αυτά θα γίνονται απλά με μία φωνητική εντολή, “ετοιμασία προσγείωσης”, αναφέρει.

Use Facebook to Comment on this Post