xOrisOria News

Mισό εκατομμύριο δολάρια για ένα … ραντεβού με τον Ομπάμα

Σοβαρές καταγγελίες για τη δράση μη κερδοσκοπικού οργανισμού που τελεί υπό την εποπτεία του ίδιου του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξαπολύει ο δημοσιογράφος του δικτύου MSNBC, Chuck Todd, ο οποίος αμφισβητεί τις … προθέσεις όλων όσοι ασχολούνται με το ίδρυμα «Organizing for Action-OFA».

Το συγκεκριμένο ίδρυμα συλλέγει χρηματοδότηση από όποιον…
ενδιαφέρεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο και θεωρητικά τα χρήματα που συγκεντρώνει τα διαθέτει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όπως ο κ. Todd υποστηρίζει πως οι πληρωμένες αυτές συναντήσεις ιδιωτών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, πέραν του ότι αποτελούν «ειδική, προνομιακή μεταχείριση», στην ουσία οδηγούν τους πιο … «γενναιόδωρους» σε θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, ή ακόμα και στην αναγόρευσή τους σε πρεσβευτές των ΗΠΑ στο εξωτερικό!

O δημοσιογράφος μάλιστα δημοσίευσε ένα εκτενές ρεπορτάζ και στους New York Times στο οποίο περιγράφει αναλυτικά το… τιμολόγιο των συναντήσεων με τον Πρόεδρο ή τους επιτελείς του.

Έτσι, όποιος προσφέρει στο  OFA ποσό 500 χιλιάδων δολαρίων εξασφαλίζει 15λεπτες συναντήσεις με τον Ομπάμα, ενδεχομένως και ένα «διαβατήριο» για μια καριέρα στην πολιτική. Συγκεκριμένα οι «μεγάλοι δωρητές» εξασφαλίζουν μια θέση σε ένα «εθνικό συμβούλιο» που θα λειτουργεί ως ένα είδος «συμβουλίου» του Προέδρου για θέματα κοινωνικής πολιτικής και όχι μόνο…

Οι «χορηγοί» που θα δώσουν έως 50.000 δολάρια θα έχουν  επίσης το προνόμιο να «αγγίξουν» την  εξουσία, στο βαθμό που θα εξασφαλίζουν συνάντηση, όχι στο Λευκό Οίκο αλλά σε σουίτα ξενοδοχείου, είτε με τον  πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα, τον κ.  Jim Messina, είτε με τον κύριο Carson, πρώην επικεφαλής του γραφείου δημοσίων σχέσεων του Λευκού Οίκου.

Για την ακρίβεια αυτές οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα, υπό την αιγίδα του ιδρύματος Organizing for Action!

Πηγή: protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post