Τι χρειαζόμαστε:..
για το παντεσπανι
6 αυγα
1 1/2 φλιτζανι τσαγιου ζαχαρη
1 1/2 φλιτζανι τσαγιου αλευρι
1 μπεικιν
σιρόπι
20 κουταλιες σουπας ζαχαρη
9 κουταλιες σουπας κακαο
3 κουταλιες σουπας νες καφε
2 φλιτζανια τσαγιου νερο
κρεμα
2 κουτια αλσα τοπ
2 κουπες εβαπορε
10 κουταλιες περιπου ζαχαρη
μια χουφτα καβουρδισμενα ή καραμελωνεμα τριμμενα αμυγδαλα
Πώς το κάνουμε:
Για το παντεσπανι χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη, τα ασπραδια μαρεγκα, προσθετουμε στο μειγμα των κροκων εναλλαξ λιγο μαρεγκα και το μειγμα με το μπεικιν και το αλευρι. Βουτηρωνουμε ενα ταψακι και αλευρωνουμε και το ψηνουμε για 30 λεπτα στους 180 βαθμους. Το παντεσπανι καλο ειναι να εχει φτιαχτει απο την προηγουμενη ή να εχει ωρες γιατι πρεπει να κοπει στη μεση.
Για το σιρόπι βαζουμε στη κατσαρολα ολα τα υλικα μαζι και μολις παρουν βραση και διαλυθουν καλα, το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.
Για την κρέμα χτυπαμε τα υλικα (κρυα) για να γινουν σαντιγη να αφρατευσει.
Στη συνεχεια κοβουμε το παντεσπανι στη μεση. Το μισο σιροπι το βαζουμε στο κατω παντεσπανι και βαζουμε τη μιση σαντιγυ και λιγο παραπανω. Στο αλλο κομματι, απο τη μεσα πλευρα οχι απο τη κρουστα, βαζουμε το υπολοιπο σιροπι και το τοποθετουμε στο αλλο το παντεσπανι με τη μεσα φορα προσ τα κατω. Γαρνιρουμε απο πανω με τη σαντιγη και βαζουμε καβουρδισμενα ή καραμελωμενα αμυγδαλα. Τη βαζουμε στο ψυγειο μια με δυο ωρες για να σφιξει.
Διαβάστε περισότερο: www.sintagespareas.gr/
Use Facebook to Comment on this Post