xOrisOria News

Το MySpace επιστρέφει δριμύτερο

To Myspace το ιστορικό social media site που κάποτε μεσουρανούσε όπως κάνει τώρα το Facebook δείχνει να επανέρχεται στο προσκήνιο ή τουλάχιστον καταβάλλει μια αξιομνημόνευτη προσπάθεια .

 Το “New MySpace” ,που ονομάστηκε έτσι για να τονιστούν οι προσπάθειες ανανέωσης του,   λειτουργούσε σε κατάσταση  beta έκδοσης  από την Ιούλιο και κατόπιν σε  ένα περιορισμένο κύκλο χρηστών.

Πλέον, το MySpace άνοιξε και για το ευρύ κοινό παρότι δεν προηγήθηκε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ταυτόχρονα με την έκδοση του νέου single του Justin Timberlake, ο οποίος σημειωτέον είναι από τους πιο γνωστούς επενδυτές τού site.

Πλέον η εγγραφή μπορεί να γίνει και με χρήση των λογαριασμών ενός χρήστη σε Facebook ή το Twitter.

 Το νέο MySpace δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη μουσική κάτι που είναι φανερό και από το νέο σχεδιαστικό του που αναμένεται να δώσει νέες κατευθύνσεις στον τομέα web design όπως έγινε και με τα social media που συνετέλεσαν αποφασιστικά στην υιοθέτηση νέων σχεδιαστικών πρακτικών και προσεγγίσεων.

 Στο τέλος κάθε ιστοσελίδας υπάρχει ένα deck στο οποίο οι χρήστες μπορούν να παίξουν μουσική, όπως επίσης και ένα πεδίο που ονομάζεται “People” και μέσω του οποίου μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθούν τα status updates φίλων και καλλιτεχνών.

 Μία νέα λειτουργία που ονομάζεται “Discover” φέρνει στον χρήστη τα τελευταία μουσικά trends σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό του Pinterest, ενώ οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν status updates, φωτογραφίες ή μουσική σε ένα stream που θυμίζει έντονα Twitter.

Use Facebook to Comment on this Post