Oι νέες τεχνολογίες που θα φέρουν επανάσταση το 2014

Πέντε από τις ανερχόμενες νέες τεχνολογίες που θα φέρουν επανάσταση μέσα στο 2014 αποκαλύπτει το Business Insider.
Η αρχή έχει ήδη γίνει με τα “έξυπνα” κινητά, αλλά δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Μεγάλο μερίδιο του λέοντος θα …
διεκδικήσουν και τα “έξυπνα” αξεσουάρ τα οποία θα έχουν ποικίλες ιατρικές χρήσεις. Από ακουστικά που θα μετρούν τους καρδιακούς παλμούς, σένσορες που θα φοριούνται κάτω από τα ρούχα και θα εξετάζουν τη στάση του σώματος μέχρι και σόλες που θα λειτουργούν ως GPS και θα δίνουν οδηγίες μέσω δονήσεων.

Η “άνοδος” των “έξυπνων” συσκευών και ειδικά των smartphones, όμως, προσφέρει κι άλλες δυνατότητες. Η χαρτογράφηση των συμπεριφορών των ανθρώπων μέσω των πληροφοριών που συγκεντρώνουν τα smartphones για το ποιους ανθρώπους γνωρίζουμε, με ποιους συναναστρεφόμαστε, πού πάμε και τι κάνουμε, αν και μοιάζει ενοχλητική, μπορεί να αξιοποιηθεί στο σχεδιασμό και την βιωσιμότητα των πόλεων, αλλά και στα εξατομικευμένα φάρμακα.

Στο θέμα της ενέργειας, μια νέα γενιά μπαταριών κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή της στην αγορά. Οι νέες νανο-μπαταρίες ιόντων λιθίου θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν πιο γρήγορα, να παράγουν 30%-40% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και να επιτρέπουν αποθήκευση ηλιακής ενέργειας ίση με αυτήν που χρησιμοποιεί ένα μέσο νοικοκυριό.

Μια άλλη νέα τεχνολογία, η ρομποτική, που αν και είναι ήδη γνωστή προσφέρει ακόμα πολλές ευκαιρίες καινοτομίας. Μία από αυτές που αναμένεται να τη δούμε μέσα στο 2014, σύμφωνα με το Business Insider, είναι η δυνατότητα να ελέγχει κανείς μηχανήματα δίνοντας εντολές απευθείας από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η αλληλεπίδραση εγκεφάλου-υπολογιστή, κατά την οποία οι υπολογιστές μπορούν να λαμβάνουν άμεσα μηνύματα από τον εγκέφαλο, είναι κάτι που έχει επιτευχθεί ήδη έως ένα βαθμό, όπως με τα πρόσθετα μέλη σε ανθρώπους που έχουν ακρωτηριαστεί.

Τέλος, μεγάλες ανατροπές αναμένονται το 2014 και στον τομέα της ψυχαγωγίας καθώς πλησιάζει η ώρα που θα βλέπουμε ταινίες κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας, χωρίς οθόνη. Ήδη επανάσταση έχουν φέρει τα γυαλιά της Google και οι συσκευές εικονικής πραγματικότητας αλλά σύντομα πρόκειται να δούμε κινητά τηλέφωνα ακόμα και για τυφλούς.

Με όλα αυτά σημαντική ώθηση αναμένεται να αποκτήσουν και τομείς στο διαδίκτυο όπως
η κατασκευή ιστοσελίδων , η κατασκευή e-shop και η διαφήμιση στο internet σαν λογικό επακόλουθο της εξοικείωσης όλο και περισσοτέρων χρηστών στις νέες τεχνολογίες.

newsmoney.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *