Πολλές φορές μετά απο την κατανάλωση ενός γεύματος ή ακόμα και μίας τροφής νοιώθουμε ένα κάψιμο στο στομάχι και μετά απο…
Σε αυτό το φαινόμενο υπάρχουν ομάδες που είναι πιο ευπαθείς όπως οι γυναίκες συνήθως αλλά κυρίως τα άτομα τα οποία πάσχουν απο το λεγόμενο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή αλλιώς σπαστική κολίτιδα. Ο αποτελεσματικότερος λοιπόν τρόπος για να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα συμπτώματα ή πιο απλά το φούσκωμα θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε ποιές τροφές δεν πρέπει να καταναλώνουμε για να μην επιβαρύνεται το έντερο μας με επικίνδυνα όξινα κυρίως κατάλοιπα.
Κάποιες γενικές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι:
Προσοχή στην κατανάλωση φυτικών ίνών. Αποφύγετε κυρίως μαρούλι, λάχανο, μελιτζάνες, φλοιό ντομάτας και αγγουριού. Επίσης τα όσπρια καλό είναι να αποφεύγονται ή να βράζονται πολύ καλά. Αποφύγετε τα πολύ όξινα φρούτα όπως κεράσια, φράουλες, πορτοκάλια, γκρέιπ φρούτ και καρπούζι.
Αποφύγετε αναψυκτικά και γενικά ανθρακούχα ποτά.
Αποφύγετε τσάι, καφέ, αλκοόλ και καυτερές τροφές.
Κάνετε συχνά γεύματα και καλό είναι να πηγαίνετε 2 φορές σταθερά την ίδια ώρα τουαλέτα, ανεξαρτήτως εαν έχετε επιθυμία ή όχι.
Βότανα που βοηθούν στον τυμπανισμό:
Γλυκάνισο, δενδρολίβανο, κάρδαμο, Κόλιανδρος, Μάραθος, Μέντα, Φλισκούνι
Use Facebook to Comment on this Post