Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 16:19
Η κυβέρνηση το προηγούμενο χρονικό διάστημα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος των ….
υπαλλήλων της βουλής ενεργοποιώντας τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του μνημονίου. Στόχος της κυβέρνησης ήταν να στρέψει μια μερίδα της ελληνικής κοινωνίας εναντίον των υπαλλήλων της βουλής ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της πρόκλησης … κοινωνικού εμφυλίου και επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από τις λαοκτόνες συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί. Ξαφνικά καλοπληρωμένοι … και από το δημόσιο δημοσιογράφοι ανέδειξαν το ζήτημα των προνομίων των υπαλλήλων της βουλής, ακολουθώντας κατά πόδας των υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Τώρα η κυβέρνηση φέρνει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα υπάρξουν μεγαλύτερες περικοπές και ενώ είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που είχε επιχειρήσει η κυβέρνηση το προηγούμενο χρονικό διάστημα και από την περίφημη τροπολογία που είχε φέρει ο κ. Στουρνάρας στη βουλή. Όμως την ίδια ώρα που στοχοποιούνται οι υπάλληλοι της βουλής με ευθύνη της κυβέρνησης, κάποιοι προσλαμβάνονται στο κανάλι της βουλής, χωρίς η πρόσληψή τους να δημοσιεύεται σε ΦΕΚ. Εκτός αυτού κάποιοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι πρωτοστατούν στην διάχυση της κυβερνητικής προπαγάνδας εργάζονταν επί πολλά χρόνια στο κανάλι της βουλής, λαμβάνοντας παχυλούς μισθούς για … τετράωρη εργασία. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή.
Ο κ. Δημήτρης Τάκης
Κεντρικό ρόλο στο θέμα της ανάδειξης του θέματος που αφορά στα προνόμια των υπαλλήλων της βουλής διαδραμάτισε το Mega Channel και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης. Βέβαια ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι έκανε τη δουλειά του και ότι ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία και το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ωστόσο είναι υποκριτικό και τουλάχιστον πρόκληση οι υπάλληλοι της βουλής να γίνονται στόχος από συγκεκριμένα ΜΜΕ, όταν δημοσιογράφοι των ίδιων ΜΜΕ εργάζονταν στη βουλή και συγκεκριμένα στο κανάλι της Βουλής τα προηγούμενα χρόνια εισπράττοντας παχυλούς μισθούς.
Το Periodista φέρνει στο φως τις σχετικές αποφάσεις, οι οποίες όριζαν και το υψηλό ποσό που λάμβανε ο εν λόγω δημοσιογράφος την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή, δηλαδή την περίοδο του μεγάλου πάρτι.
Την πρώτη απόφαση υπογράφει στις 9 Νοεμβρίου 2004 η τότε πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη. Ο μισθός του κου Δημήτρη Τάκη, ο οποίος σήμερα αναδεικνύει το θέμα των υπαλλήλων της βουλής ανερχόταν στις 2.450 ευρώ για συνεργασία με το κανάλι της βουλής. Με απόφαση της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη, η σύμβαση του Δημήτρη Τάκη ανανεώθηκε 1 χρόνο ακριβώς μετά στις 9 Νοεμβρίου 2005 με τις ίδιες υψηλές χρηματικές απολαβές των 2.450 ευρώ.
Ωστόσο το πάρτι στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό της βουλής δεν σταματά εκεί: Στις 7 Νοεμβρίου 2008 η σύμβαση ανανεώνεται ορίζοντας αυτή τη φορά μεγαλύτερο ποσό, δηλαδή 2.650 ευρώ, ως απολαβές του δημοσιογράφου Δημήτρη Τάξη. «Ο προαναφερόμενος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό της βουλής» αναφέρει και η νέα σύμβαση – απόφαση του επόμενου Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.
Δείτε τις σχετικές αποφάσεις των Προέδρων της Βουλής για τις συμβάσεις του Δημήτρη Τάκη στα έγγραφα που φέρνει στο φως το Periodista:
http://www.periodista.gr