Η ώρα του ρεβεγιόν έφτασε, κι εσύ έχεις αναλάβει το ρόλο της οικοδέσποινας! Εκτός από τις ώρες που θα περάσεις στην κουζίνα…
ετοιμάζοντας το τέλειο δείπνο για τους καλεσμένους σου, επιφύλαξέ τους μια ευχάριστη έκπληξη και υποδέξου τους με ένα γευστικό γιορτινό απεριτίφ! Παρακάτω, διάβασε τρεις συνταγές και ετοιμάσου να τους «ζεστάνεις» κατάλληλα πριν το γιορτινό τραπέζι!
Απεριτίφ με τζίντζερ και κουρκουμά
Υλικά
4 ίντσες τζίντζερ, ξεφλουδισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
6-8 φλούδες λεπτοκομμένο αγγούρι
30 ml φρέσκος χυμός λεμόνι
250ml μπύρα με τζίντζερ
20ml σιρόπι μελιού
3 φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σου σε μία κανάτα με πολύ πάγο και σέρβιρε το μείγμα σε ποτήρια τόσο εντυπωσιακά που θα μπορούσαν να είναι χριστουγεννιάτικα στολίδια!
Ζεστό cranberry με μυρωδικά
Yλικά
1 λίτρο χυμός cranberry
4 στικς κανέλλας
γλυκάνισος
5 κόκκους πιπεριού
γαρύφαλλο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Eκτέλεση:
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος, σιγόβρασέ τα για 15 λεπτά και άφησέ τα να κρυώσουν. Σέρβιρέ το είτε ζεστό, είτε με πάγο, διακοσμημένο με φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού.
Απεριτίφ με δαμάσκηνο και τσάι Μαντζουρίας (Kombucha)
Υλικά:
1 κουταλάκι της σούπας σιρόπι δαμάσκηνου
1 κουταλάκι της σούπας τσάι Μαντζουρίας
Ανθρακούχο νερό
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε το σιρόπι και το τσάι σε ένα ποτήρι πριν προσθέσεις το ανθρακούχο νερό. Σέρβιρέ το με ένα φυλλαράκι μέντας και μια φλούδα μανταρινιού περασμένη σε μια οριζόντια οδοντογλυφίδα.
Use Facebook to Comment on this Post