Η κορυφαία βροχή μετεωριτών Perseids του τρέχοντος έτους, θα είναι το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός της πτώσης των αστέρων, το βράδυ της 12ης και 13ης Αυγούστου.
Η προέλευση αυτής της βροχής μετεωριτών είναι η ροή των συντριμμιών από τον κομήτη Swift-Tuttle, ο οποίος διασχίζει τη Γη, όπως ο κομήτης πλησιάζει τον Ήλιο. Τα συντρίμμια από αυτόν τον κομήτη θα συντριβούν στην ατμόσφαιρα μας με ταχύτητα περίπου 212 000 km / h (132.000 μίλια/ώρα) και θα παράγουν ένα μεγάλο δώρο για τους παρατηρητές του ουρανού…
Μακριά από τα φώτα της πόλης το ποσοστό βροχής μετεωριτών Perseid, μπορεί να υπερβαίνει τα 100 μετέωρα ανά ώρα.
Ο κομήτης Swift-Tuttle έχει ένα τεράστιο πυρήνα περίπου 26 μίλια μας λέει ο Bill Cooke της NASA.
“Οι περισσότεροι από τους άλλους κομήτες είναι πολύ μικρότεροι με πυρήνες μερικών μέτρων σε διάμετρο. Ως αποτέλεσμα, ο Swift-Tuttle θα παράγει μια μεγάλη ποσότητα μετεωριτών, πολλούς από τους οποίους θα είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να παράγουν fireballs (μπάλες φωτιάς)”
Η νέα έρευνα από το Γραφείο Περιβάλλοντος της NASA δείχνει ότι αυτή η ετήσια βροχή μετεωριτών θα είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη.
Χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο από κάμερες για μετεωρίτες που διανέμονται στις νότιες ΗΠΑ., η ομάδα Cooke έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με εκατοντάδες εκδηλώσεις για ανάλυση, με καλύτερο σημείο δεδομένων τις Perseids ως “πρωταθλητής” της ετήσιας βροχής μετεωριτών.
Από το 2008, οι Περσείδες έχουν τις περισσότερες fireballs από οποιαδήποτε άλλη ετήσια βροχή μετεωριτών.
Οι Geminids είναι κοντά στη δεύτερη θέση, αλλά δεν είναι τόσο φωτεινές όσο οι Perseids. “Η μέση μέγιστη Perseid μεγέθους που παρατηρείται από τις κάμερες είναι -2.7, ενώ οι Geminids, είναι -2,” λέει ο Bill Cooke. “Ως εκ τούτου, κατά μέσο όρο, οι πύρινες σφαίρες Geminid είναι ασθενέστερου μεγέθους από ότι οι Perseidas.”
Ο καλύτερος χρόνος θέασης είναι μεταξύ 22:30 – 4:30 π.μ., τοπική ώρα. Πριν από τα μεσάνυχτα το ποσοστό μετεωρίτη θα ξεκινήσει χαμηλά και θα αυξάνεται καθώς προχωρά η νύχτα, ενώ θα κορυφωθεί πριν από την ανατολή, όταν ο Περσέας είναι ψηλά στον ουρανό.
http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr
Use Facebook to Comment on this Post