Όλο και περισσότεροι επιστήμονες πλέον κάνουν το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο μέσω startup. Αναπτύσσουν δηλαδή την εταιρεία τους στο εξωτερικό, αφού έχουν πρώτα εξασφαλίσει το αρχικό κεφάλαιο χρηματοδότησης…
Μια από αυτές τις επιτυχημένες εταιρείες είναι η BugSense, που δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα και πριν από λίγο καιρό εξαγοράστηκε από τον διεθνή τεχνολογικό κολοσσό Splunk αποδεικνύοντας πως τα ελληνικά μυαλά υπάρχουν και προοδεύουν μέσω των καινοτομιών.
Το BugSense των Γιάννη Βλαχογιάννη και Πάναγιώτη Παπαδόπουλου που εμφανίστηκε το 2011 αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που συλλέγει και αναλύει τις αναφορές σφαλμάτων σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια κατασκευής μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι οι προγραμματιστές, οι οποίοι ανακαλύπτουν έναν νέο τρόπο για να κάνουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους.
Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αλλά και γραφεία στην Αθήνα, ο Γιάννης και ο Πάνος υποστηρίζουν μέσω του καινοτόμου προϊόντος τις πλατφόρμες Android, iOS, HTML5, WP και Windows Phone 8, ενώ προσφέρουν παράλληλα και analytics για το πως οι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο. Το εγχείρημα των Ελλήνων επιχειρηματιών εξήρε και η πλατφόρμα του Google, η οποία μέσω του blog Google App Engine έκανε εκτενή αναφορά στη BugSense, παρουσιάζοντας το εν λόγω μοντέλο επιχειρηματικότητας ως παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής και πλέον, πάνω από 8.000 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο έχουν καταχωρηθεί στο πελατολόγιό του.
Η Splunk, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της επιχειρησιακής ευφυΐας, μέσω της εξαγοράς της BugSense απέκτησε ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της. Η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε με μετρητά από τον προϋπολογισμό του πολυεθνικού κολοσσού έχει λάβει την έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών και πλέον το ελληνικό startup έχει περάσει υπό τη διαχείριση της. Tο ποσό της εξαγοράς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά υπολογίζεται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρει το fortunegreece, η ομάδα απαρτίζεται από 13 άτομα άτομα, τα 9 εκ των οποίων μεταφέρονται μόνιμα στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις θα κινούν τα νήματα από το Λονδίνο.
Περήφανος για την ομάδα του ο Γιάννης Βλαχογιάννης, αντιπαραβάλλει το Στάνφορντ των ΗΠΑ με το ΤΕΙ Πειραιά των Αθηνών από το οποίο αποφοίτησαν τα περισσότερα μέλη της ομάδας με την ειδικότητα του μηχανικού, υπογραμμίζοντας πως το επίπεδο σπουδών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλό παρά τις περικοπές που γίνονται στον τομέα της Παιδείας.
iefimerida.gr